U Torinu je bilo tmurno, Remzi traži bljesak na Azurnoj obali

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.08.22. | 23:55

Velšanin potpisao za Nicu do 2025. godine i želi da oživi karijeru pred Mundijal u Kataru

Prelazak Arona Remzija na leto 2019. godine kao slobodnog igrača u Juventus tada je označen kao izuzetan posao Stare dame. Juventus je dobio iskusnog vezistu koji je iza sebe imao na desetine izuzetnih utakmica u Premijer ligi, pa niko nije mogao ni da pretpostaviti da će se boravak Velšanina u Torinu pretvoriti u trogodišnji pakao. Ipak, i to je završeno pošto je večeras zvanično postao novi igrač francuske Nice.

Remzi je boravak u Juventusu pošteno naplatio, pošto je sa primanjima od 7.000.000 evra neto na godišnjem nivou bio jedan od najplaćenijih igrača italijanskog giganta, ali je sa druge strane ostao bez dragocenog takmičarskog ritma koji mu je krajnje neophodan u trenucima kada se broje poslednji meseci uoči Mundijala u Kataru.

Izabrane vesti

Iskusni vezista je iz Juventusa otišao sa 70 utakmica i šest postignutih golova, u prve dve sezone je imao kakvu-takvu minutažu, ali je u trećoj, posle dolaska Masimilijana Alegrija bio potpuno skrajunut u drugi plan.

Ovog leta postignut je dogovor o obostranom raskidu saradnje, a sada kompletiran prelazak u ambicioznu ekipu, u kojoj će dobiti ono što mu najpotrebnije, a to je prostor za igru.

Remzi je stavio paraf na ugovor do leta 2025. godine sa Nicom i tako postao zvanično peto pojačanje kluba sa Azurne obale u aktuelnom prelaznom roku. Najviše je plaćen Aleksis Beka Beka, koji je iz moskovske Lokomotive stigao za 12.000.000 evra, mladi Rumun Rareš Ilije plaćen je Rapidu 5.000.000 evra. Iz Paru Sen Žermena je doveden golman Marcin Bulka za 2.000.000. Bez obeštećenja je stigao golobradi krilni vezista Badredin Buanani, koji je prethodno nastupao za Lil.

Remzi je ponikao i fudbalski stasao u Kardifu, ali se može da je igrač postao u Arsenalu, za koji je tokom 11 sezona odigrao 369 utakmica u svim takmičenjima i postigao 64 gola. Boravak u Juventusu nije bio adekvatan, dok će ovaj u Nici pokazati da li je u mogućnosti da ponovo dostigne ozbiljan igrački nivo.



tagovi

Aron RemziLetnji prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara