Mislav Oršić (©Sauthampton)
Mislav Oršić (©Sauthampton)

U Zagrebu heroj ulice, na Ostrvu zvanično Svetac: Savršena kifla od 9.000.000 za opstanak u Premijer ligi

Vreme čitanja: 2min | pet. 06.01.23. | 19:52

Mislav Oršić potpisao za Sautempton

Neka strahuju Čelsi, Totenhem, Vest Hem i ostali londonski klubovi. Njihova noćna mora sa evropske pozornice sada je nikada bliže, pred vratima im je i susretaće se svako malo. Sautempton je predstavio prvi zimsko pojačanje - Mislav Oršić parafirao je za tim sa juga Engleske do leta 2025. godine. 

Veličanstvane četiri i po godine proveo je krilni napadač u Maksimirskoj 128, daleko je od najboljeg koji je nosio modri dres, čak i u ovome veku, ali je kao niko davao golove kada zagusti. Kad nema rešenja, usledi ono karakteristično: proboj sa levog boka, ulazak u sredinu i kifla u rašlje. To se ne brani, iako svi znaju šta će izvesti. Razoran udarac demonstrirao je i na Svetskom prvenstvu, i Sautempton je znao šta mu je činiti. 

Izabrane vesti

Za ubicu londonskih klubova izdvojio je 9.000.000 evra, piše britanski Skaj sports. Nadaju se na Sent Merisu da će im savršena kifla doneti opstanak u Premijer ligi, da je Mislav Oršić sastojak koji nedostaje Svecima. I da će se nagledati pogodaka nalik onom protiv Maroka ili asistencija poput one za Bruna Petkovića u produžecima četvrtfinalnog duela sa Brazilom. 

Četiri titule, jedan kup, 28 golova u evropskim takmičenjima - najefikasniji u istoriji Zagrepčana - i sve skupa 91 za Dinamo na 216 utakmica. I status legende. Nije bilo lako otići iz Maksimira i pored izdašne ponude, ali Mislavu Oršiću je ovo bila možda i poslednja šanda za transfer u “lige petice”. 

“Otišao sam do trenera Čačića i rekao mu za ponudu i da želim da odem. Da mi je to poslednja šansa da odem u jednu takvu ligu i takav klub, rekao mi je da me razume i podržao me u tome”, rekao je Oršić za Germanijak i dodao da mu je odluka da napusti Dinamo i Zagreb jedna od najtežih u životu:

“Mislim da je svima jasno bilo koliko meni znači ovaj klub i ovaj grad. No, nekada moraš u životu da doneseš teške odluke. Svaki dolazak u Maksimir će mi nedostajati. Moji snovi su bili ispunjeni onog trena kada sam zaigrao u dresu Dinama na Maksimiru. Sada su preda mnom novi izazovima kojima se silno veselim ”. 

Sautempton je tačno znao kako da privoli hrvatsko levo krilo da prihvati ponudu i stavi paraf na ugovor. Kupili su ga video konferencijom na kojoj su mu sve prezentovali. Do tančina. 

“Na njoj su bili vlasnik kluba i trener. Predstavili su mi celu priču, pokazali video koji mi se stvarno dopao. Izvukli su moje utakmice i golove, pokazali mi šta dobro radim i šta očekuju od mene. Stvarno sam ostao paf kada sam to gledao i koliko su se studiozno pripremili”.



tagovi

Dinamo ZagrebSautemptonZimski prelazni rok 2023Mislav Oršić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara