Savo Milošević (©Reuters)
Savo Milošević (©Reuters)

U Zenicu stiže moćna Portugalija, Milošević optimista: Ne bih bio zadovoljan jednim bodom

Vreme čitanja: 3min | pon. 16.10.23. | 12:00

Susret 8. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo na programu je u ponedeljak od 20.45 časova

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Sarajeva)

Debitovao je Savo Milošević pobedom na klupi fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, savladavši Lihtenštajn u gostima (0:2). Ipak, pravi test šta je i koliko proslavljeni napadač uspeo da uradi sa Zmajevima imaće večeras, jer u goste stiže moćna Portugalija (20:45), u okviru osmog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Izabrane vesti

U prvom meču igranom u Lisabonu sredinom juna ove godine, Portugalci su lagano slavili sa 3:0, a tada je na klupi BiH sedio Faruk Hadžibegić. Od tada se u nacionalnoj selekciji BIH svašta promenilo. Ipak, u prošloj utakmici sa Lihtenštajnom delovalo je kao da je Milošević doneo određenu stabilnost u timu. I igra je bila mnogo bolja nego ranije, pa se u BiH javnosti čini da je novi selektor uspeo razdrmati uspavanu ekipu. Možda i zbog određene doze optimizma ali u samopouzdanja o čemu najbolje svedoče najave na pres konferenciji uoči večerašnje utakmice sa renomiranim protivnikom.

"Iskreno, ne bih bio zadovoljan jednim bodom. Mogu da budem zadovoljan ili nezadovoljan igrom. Ako želimo da se borimo, nama treba pobeda. Ne treba bežati od odgovornosti. Dokle god imamo šansu, mi se moramo boriti. Može se desiti i da izgubimo i budemo zadovoljni onim što pokažemo. Jasno je da igramo protiv fenomenalne ekipe", rekao je Milošević te dodao:

20.45: (6,75) Bosna i Hercegovina (4,20) Portugalija (1,50)

"Imam iznenađenje za vas, ali ja mislim da mi možemo imati posed. Ja ću reći drugu stvar koja je jako bitna. Razgovaram sa momcima, mi moramo da igramo svoju igru. Imamo naš plan za mart, ali imamo i plan da idemo od utakmice do utakmice. Mi trebamo da gledamo sebe na isti način kao što smo gledali u prethodnoj utakmici. To nema veze sa snagom protivnika. Ono koliko mi možemo da uradimo, iako je drugačiji protivnik, mi moramo uvek da dajemo naš maksimum i igrački i psihički. To je jedino način da odemo na Evropsko prvenstvo", rekao je selektor BIH.

Dok Bosna i Hercegovina kuburi sa formom i rezultatima Portugalija gazi sve pred sobom. Izabranici Roberta Martineza su u ovim kvalifikacijama furiozni. Imaju maksimalnih 21 bod i gol razliku od čak 27 datih i svega dva primljena gola. Pride, ta dva su primili tek u prošlom kolu od Slovačke, pa je jasno da su Portugalci jedna od najboljih evropskih selekcija i u odbrani, ali i napadu. Ipak, bez obzira na činjenicu da su praktično već izborili plasman na Evropsko prvenstvo, iz tabora najavljuju najjači sastav u Zenici i pohod na tri boda.

"Kad igrate za reprezentaciju Portugalije, uvek morate da pobedite, nije bitno da li ste se plasirali ili ne. Moraćemo da budemo oprezni jer se ekipa potrošila u utakmici protiv Slovačke, ali budite sigurni, mi ćemo izvesti najjači tim koji možemo u ovom trenutku. Ovo je sada za nas prilika da se počnemo uigravati za Evropsko prvenstvo, i ja kao selektor sada imam težak zadatak da značajno skratim listu igrača na koje računam na turniru", istakao je Martinez.

Bosna i Hercegovina i Portugalija su do sada odigrali pet utakmica, a samo jednom su Zmajevi uspeli ostati neporaženi. Bilo je to 2011. godine kada je u Zenici bilo 0:0.

KVALIFIKACIJE ZA EVROPSKO PRVENSTVO – 8. KOLO

Ponedeljak

GRUPA B

20.45: (40,0) Gibraltar (13,0) Republika Irska (1,05)

20.45: (4,00) Grčka (3,50) Holandija (2,05)

GRUPA F

18.00: (10,0) Azerbejdžan (5,10) Austrija (1,37)

20.45: (1,70) Belgija (3,90) Švedska (5,60)

GRUPA J

20.45: (6,75) Bosna i Hercegovina (4,20) Portugalija (1,50)

20.45: (1,05) Island (14,0) Lihtenštajn (35,0)

20.45: (3,60) Luksemburg (3,30) Slovačka (2,25)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

Fudbalska reprezentacija BiHreprezentacija PortugalaSavo Miloševićkvalifikacije za EPKvalifikacije za Euro 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara