Kristijano Pičini (©Starsport)
Kristijano Pičini (©Starsport)

U Zvezdi mogu da odahnu, Pičini neće dugo pauzirati

Vreme čitanja: 2min | sub. 19.03.22. | 18:05

Italijan nije ozbiljno povređen

Trenutak iz 57. minuta revanša Crvene zvezde i Rendžersa, kada je Rajan Kent pobegao Kristijanu Pičiniju i pogodio za izjednačenje ispostavio se kao ključan za prolaz Škota u četvrtfinale Lige Evrope. Žestok pritisak crveno-belih utihnuo je posle tog gola, pa su uprkos porazu 1:2, gosti prošli u narednu rundu zahvaljujući 3:0 na svom Ajbroksu.

Posle utakmice Dejan Stnaković se osvrnuo na taj detalj i rekao da bi Pičini sigurno bolje reagovao da nije bio povrđen, ali se Italijan nešto ranije požalio na bol u zadnjoj loži. Rekao je, ipak, da može da nastavi meč, pa ga je Zvezdin trener ostavio u igri.

Izabrane vesti

U najavi nedeljnog duela sa Kolubarom na stadionu Rajko Mitić (18.30, TV Arena Sport Premium 1), Stanković se ponovo dotakao Pičinija. Prvi deo pitanja odnosio se na izostanak poziva Roberta Mančinija u reprezentaciju Italije, iako se po ranijim informacijama Zvezdin desni bek nalazio na širem spisku kandidata za baraž mundijalskih kvalifikacija, a drugi je bio o njegovom zdravstvenom stanju.

"Italija je jedna jaka reprezentacija. Pičinija nije bilo dugo i tek je sada vezao nekoliko utakmica. Povreda nije toliko ozbiljna kao što je izgledalo, bar po poslednjim analizama magnetne rezonance. Nema kidanja mišića. On se vratio posle teške povrede i operacije kolena. Moguće da brani tu nogu i da iz leđa dolazi neki nerv koji mu zadaje bol. Što se tiče mišića, sve je čisto. Žao mi je što se to desilo. Verujem igračima. Rekao je da je osetio grč, ali nije pokidano ništa", objasnio je Stanković.

Gotovo sigurno će Pičini propustiti sutrašnji meč sa Kolubarom, ali po Stankovićevim rečima može se zaključiti da će biti spreman za plej-of Superlige. Već u prvom kolu (16/17. april) igraće se večetiri derbi Crvene zvezde i Partizana, pa bi Italijan trebalo da bude spreman za možda i presudnu utakmicu sezone.



tagovi

Kristijano PičiniFK Crvena zvezdaDejan Stanković

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara