Ilustracija (©AFP)
Ilustracija (©AFP)

U21 EURO: Gruzija pred vratima velikog uspeha, Nemci vise za prolaz, komplikacije u Grupi D

Vreme čitanja: 3min | uto. 27.06.23. | 12:26

Kome šta treba da se pridruži Španiji, Ukrajini i Engleskoj u četvrtfinalu

Španija, Ukrajina i Engleska obezbedile su plasman u nokaut fazu Evropskog prvenstva za mlade pre poslednjeg kola koje se igra u utorak i sredu. Bilans četiri grupe se odlučuje tokom dve večeri, a Gruzija kao jedan od domaćina je u odličnoj situaciji da se nađe u četvrtfinalu.

GRUPA A

Izabrane vesti

Utorak

18.00: (1,70) Holandija (3,60) Gruzija (5,30)

18.00: (2,45) Portugalija (3,40) Belgija (2,85)

Gruzija (4 boda) će proći među osam najboljih ako izbegne poraz od Holandije, ili ako Belgija ne pobedi Portugaliju. Gruzija će osvojiti Grupu A ako pobedi Holandiju, ili ako odigra nerešeno, a Belgija ne trijumfuje protiv Portugalije sa najmanje dva gola - ako Gruzija remizira, a Belgija savlada Portugalce sa dva gola razlike, o prvom mestu će odlučivati ukupni golovi, zatim disciplinski bodovi, a potom i koeficijenti.

Holandija (2) ide u četvrtfinale ako pobedi Gruziju u poslednjem kolu grupne faze. Ako obe utakmice u Grupi A budu nerešene, Holandija i Belgija da budu na drugom i trećem mestu. Mlada selekcija Lala će završiti prva ako pobedi Gruziju, a Belgija ne upiše tri boda - ako obe selecije pobede, Holandija i Belgija će biti na mestima koja vode u četvrtfinale.

Belgija (2) će proći ako pobedi, ili ako odigra nerešeno, a Holandija izgubi. Belgija bi mogla da završi prva ako trijumfuje, a Gruzija ne savlada Holanđane.

Portugalija (1) ide dalje samo ako pobedi, a Gruzija izbegne poraz.

GRUPA B

Utorak

20.45: (2,35) Hrvatska (3,40) Rumunija (3,00)

20.45: (1,65) Španija (3,70) Ukrajina (5,60)

Španija (6) se plasirala u četvrtfinale. Završiće prva u Grupi B ako izbegne poraz u okršaju sa Ukrajincima.

Ukrajina (6) se plasirala u četvrtfinale. Samo pobeda je vodi na čelo Grupe B.

Hrvatska (0) ne može u četvrtfinale.

Rumunija (0) ne može da se plasira u četvrtfinale.

GRUPA C

Sreda

18.00: Engleska - Nemačka

18.00: Izrael - Češka

Engleska (6) se plasirala u četvrtfinale kao pobednik Grupe C.

Češka (3) će da obezbedi mesto među osam najboljih ako izbegne poraz od Izraela.

Nemačka (1) mora da pobedi i da se nada da će Češka da izgubi. U tom slučaju Nemačka i Izrael bi imali po četiri poena i drugoplasirani bi bio odlučen po ukupnoj gol-razlici, zatim ukupno postignutim golovima, disciplinskim poenima, pa koeficijentima.

Izrael (1) ide dalje ako pobedi, a Nemačka ne.

GRUPA D

Sreda

20.45: Švajcarska - Francuska

20.45: Italija - Norveška

Francuska (6) će proći u četvrtfinale kao pobednik Grupe D ako izbegne poraz od Švajcaraca. Proći će i ako izgubi, a Italija ne pobedi Norvešku.

Italija (3) će proći ako izbegne poraz, a Švajcarska ne pobedi. Azurini će proći bez obzira da li slave samo ako Švajcarska ne savlada Francusku sa razlikom od jednog gola osim 1:0 ili 2:1. Italija će proći ako izgubi sa razlikom od jednog gola osim 1:0, a Švajcarska takođe izgubi. Italija će završiti na vrhu ako pobedi Norvežane, a Švajcarska slavi sa 1:0 ili 2:1.

Švajcarska (3) ide u četvrtfinale ako pobedi Francusku. Proći će i ako odigra nerešeno, a Italija izgubi. Švajcarska će takođe proći čak iako izgubi ako Norveška savlada Italijane sa 1:0. Švajcarska će završiti na vrhu ako trijumfuje, a Italija ne, ili ako Švajcarska pobedi bilo kojim rezultatom osim 1:0 ili 2:1.

Norveška (0) do najboljih osam može ako pobedi sa razlikom od najmanje dva gola, a Švajcarska izgubi.


tagovi

Evropsko prvenstvo za mladeEvropsko prvenstvo za mlade - U21

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara