Pervis Estupinjan protiv Reala  (©Reuters)
Pervis Estupinjan protiv Reala (©Reuters)

Ubica levih bekova Đordi Alba i Barsinih 10.000.000 za Pervisa Estupinjana

Vreme čitanja: 2min | ned. 10.05.20. | 20:59

Nije lako naći dobrog levog beka

Luka Dinj, Mark Kukurelja, Adrijano, kad je bilo nužno Žeremi Matje, sad Žunior Firpo. Svi su oni poslednjih godina bili tu da u slučaju potrebe odmene Đordija Albu, ali pored malenog Španca retko se ko naigrao i pre ili kasnije svi su gubili strpljenje i morali da idu. Sad se već uveliko spekuliše da bi tim putem mogao i Firpo, pa Barselona, ko zna koji put otkako je dovela Albu, ispituje tržište u potrazi za levim bekom. I došla je do zanimljivog imena, lokalni Diario de Navara piše da je u fokusu Pervis Estupinjan, fudbaler Votforda na pozajmici u Osasuni.

Estupinjan je ove sezone u Primeri propustio samo jedan meč zbog partnih kartona, postigao je gol i namestio saigračima još četiri, a još od ranije se spekuliše da ga pod lupom drži nekoliko velikana, među njima i Atletiko, pa i Mančester junajted.

Izabrane vesti

Ekvadorac bi i sledeću sezonu trebalo da provede u Osasuni, mada Votford ima pravo da ga vrati na Vikaridž Roud. Ali je voljan i da ga proda ako stigne prava ponuda, a Barsa je spremna da se otvori za okruglo 10.000.000 evra.

Ne bi ga ipak zadržala već bi ga poslala na kaljenje u Valjadolid, taman da Estupinjan odigra i petu sezonu u Španiji (prethodno je bio na pozajmicama u Granadi, Almeriji i Majorci, za Votford nije odigrao ni minut) i dobije papire Evropske unije da ne zauzima mesto stranca.

Do tada će Firpo morati da ostane, Albi će biti već pune 32 godine i možda bi onda i mogao da se nada mestu na terenu. Pre toga teško. Alba je mnogo ljubomoran kad su minuti u pitanju.

(Foto: ©Reuters)


tagovi

Pervis Estupinjan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara