""
""

Udariće Srbin na Srbina!

Vreme čitanja: 2min | pet. 11.08.17. | 13:45

Idemo do lige gde nastupaju Predrag Sikimić, Žarko Marković, Đorđe Despotović, Srđan Vujaklija...

Idemo do Kazahstana! Ako se pitate zašto, na pamet nam padaju tri razloga. Prvo, ima tamo zanimljivih i svima nama dobro poznatih faca. Ali, o tome malo kasnije. Drugo, MOZZART je i za ovo kolo pripremio primamljive ponude za naše kladioce, pa ko želi, može da okuša sreću. Treće, što prilikom susreta naših timova sa predstavnicima ove lige u kvalifikacijama za evropska takmičenja, što generalno gledajući rezultate, ovaj šampionat polako ali sigurno postaje sve atraktivniji.

Izabrane vesti

Astana, drugi najskuplji tim tamošnjeg prvenstva, danas od 17.00 odmerava snage sa Aktobeom u gostima. Tim iz prestonice - za koji nastupaju naši Nenad ErićĐorđe Despotović, a nekada Zlatni orlić Nemanja Maksimović - je daleko kvalitetniji, duplo skuplji od Aktobea, u boljoj formi (sedam uzastopnih pobeda), tako da bi danas trebalo da rutinski odradi posao. I bukmejkeri su uvereni u trijumf trostrukog uzastopnog šampiona (kvota na dvojku je 1,70). U Aktobeu inače igraju i srpski internacionalci Slobodan Simović, Marko Obradović i Dušan Savić.

Na mečevima Kajsar (Milan Bojović) - Tobol i Šahtjor Karagandi (Marko Stanojević i Milan Stojanović) - Ordabasi nema baš izraženog favorita. Ipak, imajte na umu da Kajsar nije savladao Tobol na pet proteklih okršaja na svom stadionu, te da su na poslednja tri susreta odigrali 0:0. Ordabasi, čije boje brane Branislav Trajković, Srđan Vujaklija i Aleksandar Simčević - nije poražen na četiri prethodna gostovanja Šahtjoru (na tri je slavio) i trenutno je bolje plasiran na tabeli. Ipak, gosti su u blagom padu forme, pa pripazite.

Ni na okršaju Atiraua (Predrag Sikimić, Jovan Đokić, Novica Maksimović) i Irtiša (Mario Maslać, Stefan Živković, Miloš Stamenković, Ismael Fofana) nema jasnog favorita, a Taraz bi trebalo da odradi posao protiv Akžajika (Predrag Govedarica) koji je zakucan za dno.

Kairat, najskuplji tim lige, logično, sa imenima poput Andreja Aršavina (koji se nedavno povredio i koji će pauzirati tri nedelje) i Iva Iličevića, kao i sasvim solidnim pojedincima poput Žerara Goua (trenutno najbolji strelac lige sa 15 golova), našeg Žarka Markovića i mnogo drugih (tu je i Sedrik Gogua), mora da ispoštuje protiv Okžetpesa za koji brani bivši golman Crvene zvezde Saša Stamenković.

KAZAHSTAN 1 - 23. KOLO:

Petak:

17.00 Aktobe - Astana 

Subota:

14.30 Kajsar - Tobol
15.00 Šahtjor Karagandi - Ordabasi

Nedelja:

13.00 Okžetpes - Kairat
15.00 Atirau - Irtiš
15.00 Taraz - Akžajik

Serije:

Pobede: Astana 7
Bez pobede: Akžajik 12, Aktobe 4
Bez nerešenog: Šahtjor Karagandi 15, Astana 11, Ordabasi 9, Okžetpes 8, Tobol 6, Irtiš 5
Bez poraza: Kairat 10, Astana 7, Taraz 4, Atirau 3
0-2: Astana 4, Tobol 4, Taraz 3

(FOTO: Shutterstock)

 

tagovi

Astanabet analizaKairatKazahstankladionicaOrdabasisportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara