Komentari na vest

UEFA koeficijenti: Zvezda nosilac u svim kvalifikacionim kolima - realnost; Srbija se učvrstila na 12. mestu

F

FELIPE7

pre preko 2 godine

Vrlo je interesantno da su trenutno jedino Holandija i Nemacka ispred nas po koeficijentu za ovu sezonu, a jednaki smo sa ,5.000 bodova, sa engleskom i svajcarskom. Pri tome jedina smo zemlja, uz Moldaviju, koja ima sve pobede u grupnoj fazu. Nije lose, nije. Samo napred nasi da se nastavi ovako. Kada bi i CZV i PAR imali po svih 6 pobeda u grupi, to bi bilo ludilo :) Sportski pozdrav.
m

milutin 15

pre preko 2 godine

samo niko da napiše koliko državnih para pojedu blizanci koliko su stotina miliona eura potrošili od svog postojanja ,kakvu korist ima država od toga,zašto se ne ugledamo na skandinavske zemlje kako tamo fudbal funkcioniše a 10 puta bogatiji od nas ,zvezda mnogo veći budžet od malmea,italijanska serija a objavila plate svih igrača zašto se kod nas ne objave,znate li da prosečan fudbaler u našoj ligi sem blizanaca nema ni 1000 eura (izuzev tsc),a Ivanić neće da produži ugovor za 50000 mesečno,niko nema ništa protiv uspeha večitih ali upamtite ovo če dovesti kad tad(na žalost mnogo brže neoi što se misli) do potpunog sloma i večitih i našeg fudbala
у

ускее1512

pre preko 2 godine

Порез од карата, порез од тих добијених пара из УЕФА, порез на име плата играча, порез на име продаја играча... Само синоћ је држава зарадила преко 150 000 евра, мало ли је?
D

Dgff

pre preko 2 godine

Pa bili smo nosioci i protiv omonije i protiv serifa tako da polako sa izjavama o tome kako cemo biti nosioci u svim kolima... Samo da mi pobjedjujemo,a to ko je nisilac ko nije vise nije presudno.
g

gost123

pre preko 2 godine

Bravo za sve nase klubove. Pre svega smo svi Srbi i moramo se postovati i od sada pa na dalje moramo navijati u evropi jedne za druge jer se pokazalo kad smo slozni i kad klubovi razumeju znacaj osvajanja bodova da nam realno onda niko nista ne moze. Zvezda je napravila sjajan posao u Bugarskoj, iskreno nisam ocekivao. Bravo! Sto se tice Partizana, zasluzuje da igra u jacem takmicenju ali sta je tu je, nije mogao Partizan da bira gde ce igrati kad je vec bio drugi u ligi. Oba kluba imaju sansu da budu prvi u grupi, pogotovo Partizan koji direktno protiv Genta moze nasoj ligi da osigura 12 mesto koje je po meni zaista ogroman uspeh! Zvezda je svoj koeficijent nabildovala da je sada realno da svuda bude nosilac sto je velika stvar! Mislim i da je Partizan ako uspe da u grupi ostane ne porazen, da lagano dodje do 30.000 bodova sto bi mu omogućilo povlascen status u mnogim kolima. Sad Savez, drzava , klubovi treba da se dogovore ( kao za Var) kako ce u naredne dve godine da reformisu takmicenje, postave standarde, merila...da uspemo zajednicki makar da stvorimo 3 klub u Srbiji, koji bi mogao da makar u LK prati koliko toliko rezultate vecitih...onda mi za nasu ligu obezbedjujem benefit da godinama uzivamo u igranju nasih klubova u evropi. Plus sto se podize rejting lige, sigurno ce se podici i gledanost ako se nastavi sa regularnoscu zadnje dve sezone, i da konacnu tu nasu ligu malo dovedemo u red. Valjda ce se i reprezentacija kvalifikovati na SP, pa da se prica zaokruzi.
G

Gost41

pre preko 2 godine

Lepo je videti da se na nekoj vesti ne prepucavaju navijači Zvezde i Partizana i da se večiti rivali bore za istu stvar...
M

Majtor

pre preko 2 godine

Bravo za PFC i Zvezdu. Pre smo takve utakmice izgubili, sad menjamo plocu i nadamo se barem 13 mestu!
B

Buki/18

pre preko 2 godine

Bravo i za Partizan i za Zvezdu, sjajne pobede za nas fudbal! Idemo oba dva tima do 1 mesta u grupi... Srecno nasi !!! ⚫⚪🇷🇸🔴⚪
G

Gost666

pre preko 2 godine

ovde stvarno svako moze da ostavi komentar. bodovi se brisu iz kvalifikacija ako se udje u grupu. partizan je uzeo ulaskom u grupu 2.5 boda a zvezda 3 boda i timovi iz lš uzimaju po 4 boda. svaka pobeda nosi 2 boda i nereseno bod. moras da odbranis te bodove u grupu da bi ih osvojio, sto su i zvezda i partizan uradili.
G

GostBG

pre preko 2 godine

Da, u LE i LK moras da odbranis, ali u LS ne moras, sve sto osvojis u ligi sampiona ti se racuna i plus dodaje tih 4 boda.
R

Rf

pre preko 2 godine

Ne mora ništa da se brani. Niste to dobro shvatili.
1

111gost

pre preko 2 godine

To su minimalni bodovi koje bi osvojili cak i ako izgube svih 6 utakmica ali se osvojeni bodobi ne dodaju na te bodove.
R

Rf

pre preko 2 godine

@gost tačno tako, ništa se ne brani, to su osigurani bodovi.
P

POENTA

pre preko 2 godine

Srbiji trebaju Superliga i Prva liga sa po 12 timova (22+10 kola) i bar još jedan klub s ozbiljnom ulogom u Evropi.
L

LudiDejo

pre preko 2 godine

Kada bi stavili regionalnu ligu sa još 2 susjedne zemlje nebitno koje onda bi bilo ludilo. Ali daleko smo od toga.
С

Сабатх

pre preko 2 godine

Taко је! Што мања лига (10-12 клубова) доноси јачи квалитет. Плашим се да ова разводњена лига (од 16) само прави штету Партизану и Звезди. Волео бих видети јаку Вошу, Чуку, Ниш, Крушевац, ...
R

Ris

pre preko 2 godine

Ajde ti to objasni Vučiću! Naravno da nam treba liga sa 10 ili 12 klubova pod hitno, pa da nam ako da bog pola lige igra evropu i da imamo 4 derbija u prvenstvu. Mada nije los ni sistem koji igraju Grci od ove sezone sa 14 ekipa, nakon dva kola 6 u playoff(dvokruzno) i 8 u playout(jednan krug), tako se trebalo igrati i kod nas od sezone 2022/23.
V

Vuc

pre preko 2 godine

Hrvatima ne pomaze liga od 10 klubova. Osim Dinama niko blage veze nema. Ni nama liga od 10 onda ne bi pomogla sta vise postala bi tramvaj liga Beograda.
M

Mutommbo

pre preko 2 godine

Ako oba naša tima budu bila prva u svojim grupama, što Zvezda i Partizan mogu, preskačemo Ukrajinu i Škotsku, to znači direktno mesto prvaku u LŠ i kvalifikacije vicešampionu, koji može dogurati u LE a gotovo sigurno LK. Dobijaju se bonus bodovi za nacionalni i klupski koeficijent. Naredne godine, Rusiji se brišu 12,5 bodova, a nama 6, to je velika šansa da preskočimo i Rusiju. Tako, ako nas prestigne Belgija, imamo opet šamse da budemo dobro pozicionirani. Eto velike šanse za Zvezdu i Partizan da se stabilizuju i nije isto kad su na žrebu nosioci i kada nisu, ili tek za grupne faze prvi šešir za LE ili 3. za LŠ u slučaju Zvezde, odnosno 1 šešir za Partizan u LK, drugi za LE i bio bi poslednji za LŠ.
P

PL

pre preko 2 godine

Gde moze da se vidi sta tacno donosi neko mesto na listi nacionalnih koeficijenta (npr. sta donosi 15. mesto, sta 14. mesto itd.)?
N

Nicker

pre preko 2 godine

Zamisli tu klanicu u ligi izmedju vecitih da prvoplasirani ima obezbedjen direktan plasman u LS...
d

dejanera

pre preko 2 godine

@PL Savezi rangirani od 18-51 mesta imaju po jednog predstavnika u kvalifikacijama za LS i krecu od prvog kola. Od drugog kola kvalifikacija ukljucuju se prvaci liga na 15,16 i 17-om mestu i oni ostaju u "stazi prvaka" zajedno sa ovima iz prvog kola. U istom tom drugom kolu formira se i "staza lige" gde na pocetku igraju 6 drugoplasiranih ekipa iz saveza od 10-16 mesta. U trece kolo "staze sampiona" ukljucuju se prvaci 13-og i 14-og na listi, U trece kolo prikljucuju se u "stazu lige" drugoplasirani iz liga 7, 8 i 9 kao i treceplasirani iz liga 5 i 6. U plej of (ili cetvrto kolo) prikljucuju se prvaci liga 11 i 12. Ukupno posle kvalifikacija iz "staze prvaka" u LS ulaze 4 ekipe a iz "staze lige" samo 2. Na kraju 32 tima u ligi sampiona su: Osvajac lige sampiona i osvajac lige Evrope, 10 prvaka iz zemalja sa liste od 1 do 10, 6 drugoplasiranih iz saveza od 1 do 6, kao i treci i cetvrti iz liga od 1 do 4. I na kraju 6 kvalifikanata (4+2). U slucaju da LS i LE osvoje timovi koji su obezbedilli ucesce u LS direktno kroz svoje lige onda mesta osvajaca zauzimaju prvaci liga 11 i 12. Vise - manje izgleda ovako: Savezi od 1 do 4 ukupno 7 predstavnika (4 LS + 2 LE + 1 LK) . Savez na mestu 5 ima ukupno 6 predstavnika (3 + 2 + 1). Savez na mestu 6 isto ima 6 predstavnika (3 + 1 + 2). Savezi od 7 do 15 imaju po 5 predstavnika (2 + 1 + 2). Savez na mestu 16 ima 4 predstavnika (1 + 1 + 2). Svi od 17-og mesta pa nanize imaju po jednog predstavnika u kvalifikacijama za LS i po 3 u kvalifikacijama za LK dok nemaju nikoga u LE.
M

Marko76

pre preko 2 godine

https://kassiesa.net/ ides na access list Ovde je 13o mesto po meni najbitnije za sada, sve ostalo je veliki bonus, a nije nedostizno. Sa 13og mesta srpski sampion krece kvalifikacije za LS direktno iz plejofa (sto znaci zagarantovanu ligu Evrope+5 miliona vise u kasi nego ako udje iz plejofa za LE jer toliko dobija porazeni plejofa LS). Nas drugi klub imace tezak put ali opet skoro zagarantovanu ligu konferencija da manje vise sve utakmice izgubi. A kao slag na tortu tu dolazi i treci klub koji sa 13og mesta krece iz plejofa za Ligu Evrope sto opet znaci zagarantovanu ligu konferencija i 3.5+ miliona evra sto za treci klub nase lige bi bila ozbiljna inekcija cak mislim da bi TSC i Cuka da se malo pojacaju bili konkurentni i dobijali neke meceve kod kuce. Za vecite ja mislim i da zarade milijardu, te pare bi uvek volsebno isparile i sledece godine bi kasnile plate, ali za ove male privatne klubove tih 3-5 miliona bi zaista bila ozbiljna suma, i sa tim budzetima i zdravom pricom mogli bi ozbiljno da napreduju. Srbiji treba treci klub koji ce moci da igra to 3e takmicenje jer nam se bukvalno otvara put, a onda ko zna - direktno mesto u LS je jako blizu, pogotovo sto Ruse ceka strmoglav pad, nasi veciti kakvi god da su ako imaju zagarantovanu grupu uvek ce zabeleziti neku pobedu (ako iskljucimo LS gde su azdaje bas) i braniti te bodove. Ljudi, Ling Long liga grabi ka 10 u Evropi, a mi se ovde sprdamo svaki put sa nasim fudbalom. Ja se slazem da je prvenstvo prilicno tuzno, ali odredjen kvalitet postoji, nemoguce da je 5 godina slucajnost, setite se gde smo bili pre 5 i kako smo prolazili sa istim ovim rivalima i ekipama iz tih liga. Kada bi se popravili stadioni, smanjio broj ucesnika, sprecavala neregularnost zadnjih 5-6 kola, drugi klubovi malo ojacali, ne bi to uopste toliko lose izgledalo
G

Gost333

pre preko 2 godine

Partizanove pobede su smesne u odnosu na nase realno, takmicenje u rangu premijer lige Bosne i Hercegovine.. a mi JEDINO mi nabijamo koeficijent za nas fudbal vec 5 godina
c

commando121

pre preko 2 godine

Ne lupetaj, ove sezone je Partizan doneo više bodova, zbog boljeg skora u kvalifikacijama.A imaš i tabelu i prethodnih sezona i jeste zvezda donela u 3 sezone više al Partizan je u 2.
P

Pa da

pre preko 2 godine

Fudbal se igra tek 5 godina prije su se igrali klikeri...
N

Nexxx

pre preko 2 godine

Kakve to veze ima?Zasto ne bi oboje igrali LS,Vosa i Tsc nek igraju LE, a Cuka i recimo Napredak LK?pa tek onda bi gruvali bodove,a i nas fudbal bi se gotovo sigurno podigao na visi nivo. A time bi automacki svima bilo bolje,sto takmicarski sto finansijski
i

iz 1 u x

pre preko 2 godine

45 minuta 500 lajkova, pa čoveče otvori instagram nalog i budu influenser da zarađuješ od toga kako treba
B

Bolna istina samo

pre preko 2 godine

@pa da ne igra se fudbal samo 5 godina, nego se boduje samo poslednjih 5 sezona za koeficijente... tako je Zvezda na fenomenalnon 39 mestu na Uefinoj rang listi najboljih klubova... sto je najbolji plasman srpskih klubova jos od Zvezdibe generacije koja je osvojila titulu prvaka evrope i sveta...