UEFA koeficijenti: Zvezda nosilac u svim kvalifikacionim kolima - realnost; Srbija se učvrstila na 12. mestu

Vreme čitanja: 2min | čet. 30.09.21. | 23:37

Sjajno veče za srpski fudbal...

Kapa dole Partizanu, kapa dole Crvenoj zvezdi. Večiti rivali kreirali su velika noć za srpski fudbal. Dve pobede koje nas dodatno približavaju decenijskom snu - da srpska Superliga konačno zaradi dva mesta u Ligi šampiona.

Na Uefinoj rang listi nacionalnih koeficijenata Srbija je od večeras bogatija za ceo bod, pošto se na Partizanovih 0.500 "nakelemilo" Zvezdinih 0.500. Onda podvučemo crtu...

Izabrane vesti

...i zaključimo da smo se učvrstili na 12. poziciji. Belgijanci, razume se, sa četiri "živa" predstavnika imaju veliku šansu da nas preteknu - i to će učiniti ako Briž nastavi da niže čuda u Ligi šampiona - ali sa svima ispod 13. mesta, kako stvari trenutno stoje, Srbija može da se nosi. Pogotovo ukoliko naši predstavnici zadrže ovaj ritam.

Poput Partizana, Crvena zvezda je večerašnjom pobedom takođe "odbranila" ono što se mora u Ligi Evrope (3.00 boda). I ne samo da je odbranila, nego je osvojila ceo bod za lični koeficijent, pa se vratila na deobu 40. pozicije na Uefinoj rang listi klubova.

Ukoliko nastavi da podiže klupski koeficijent i posluži ga sreća da neki od rivala "omanu" ove sezone, već na startu naredne moglo bi da se dogodi da srpski prvak u svim kvalifikacionim rundama bude nosilac.

Ali ima vremena za detaljisanje po ovom pitanju...

I naposletku finansijska satisfakcija kao šlag na tortu. Za još jednu pobedu u grupnoj fazi kasa na Marakani biće punije za 630.000 evra. Imaće Zvezda dobar motiv da pojuri i prvo mesto u grupi, jer ono donosi dodatnih 1.100.000 evra kao premiju.


tagovi

Liga Evropeuefa koeficijent

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara