(©AFP)
(©AFP)

UEFA odlučila: Hapoel Ber Ševa može da igra u – Haifi

Vreme čitanja: 2min | pon. 08.08.22. | 16:01

Zvezda, ako ostane sve kako je, moraće u Izrael

Čekali su u Izraelu vest iz Niona, osluškivalo se i u Srbiji kakva će biti odluka UEFA oko utakmica u toj zemlji, u kojoj ponovo lete rakete.

Konačna odluka glasi da Hapoel Ber Ševa neće moći na svom stadionu u četvrtak veče da dočeka švajcarski Lugano. Ali, neće ni morati da bude domaćin u inostranstvu. Čelnici UEFA su presudili da Hapoel može da igra u Izraelu, međutim, moraće da izabere da li će se utakmica igrati u Netanji ili u – Haifi.

Izabrane vesti

A, Haifa je grad u koji će za desetak dana, ako sve ostane na snazi kako je sad, putovati Crvena zvezda da igra sa Makabijem prvi meč poslednjeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Dakle, što se tiče crveno-belih, ništa se ne menja, sve ostaje prema prvobitnom planu, moraće da putuju u Izrael.

Iz Hapoela su, inače, najavili žalbu na ovu odluku UEFA, jer smatraju, a dopis sa tim stavom poslao je i Fudbalski savez Izraela, da ne postoji nijedan razlog da se utakmica ne igra u Ber Ševi. Navodno je primirje sukobljenih snaga postignuto, mada su od jutros oprečne informacije o tome da li se ono poštuje.

Teško da će i Lugano biti zadovoljan reakcijom UEFA, jer su Švajcarci poručili da ne žele da putuju u Izrael i tražili da se igra u nekoj drugoj zemlji.

Prvi meč ova dva tima u kvalifikacijama za Ligu konferencije, odigran u Luganu, dobio je Hapoel sa 2:0.


tagovi

Hapoel Ber ŠevaLuganoUEFALiga konferencije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara