Navijači Partizana (©Star Sport)
Navijači Partizana (©Star Sport)

UEFA pokrenula postupak protiv Partizana zbog navodnog rasizma

Vreme čitanja: 2min | pon. 30.08.21. | 18:33

Incident zbog kojeg se ušlo u postupak dogodio se u drugom poluvremenu utakmice protiv Santa Klare

UEFA je zvanično objavila da je pokrenula disciplinski postupak protiv Partizana zbog incidenta koji se dogodio u revanš utakmici plej-ofa Lige konferencija protiv Santa Klare.

Iako se u zvaničnom izveštaju Uefe ne navodi tačan razlog pokretanja disciplinskog postupka, renomirani portugalski dnevnik Abola objavio je da se radi o navodnom rasizmu navijača Parnog valjka prema napadaču gostiju Alanu. U šturom izveštaju Uefe ne stoji praktično ništa konkretno, izuzev da se radi o “incidentu“ i da će ishod postupka biti poznat u narednom periodu.

Izabrane vesti

16. septembar, 21.00: (3,30) Anortozis (3,10) Partizan (2,20)

Ipak, iz Portugalije stiže informacija da je Alano navodno pretrpeo rasističke uvrede od strane navijača Partizana u trenutku kada je izlazio sa terena, u 66. minutu kada ga je zamenio Rikardinjo. Pošto je Santa Klara tada uveliko imala dva gola minusa, on je igru napustio kraj aut linije bliže istočnoj tribini. Abola tvrdi da su navijači Partizana imitirali majmunske krike i tako direktno napali Alana.

Kako se navodi Brazilac se odmah požalio četvrtom sudiji, koji je zatim obavestio glavnog arbitra Krega Posona, a engleski sudija je tada odlučio da posle konsultacija s delegatom utakmice prekine utakmicu nakratko i porazgovara s kapitenom Partizana Lazarom Markovićem i trenerom Aleksandrom Stanojevićem. Susret je bio prekinut na dva minuta.

U slučaju da se Partizan proglasi krivim klubu preti potencijalno drakonska kazna, čak i "zaključavanje" stadiona s obzirom da u Evropskoj kući fudbala postoji nulta tolerancija prema rasizmu.

Partizan će takmičenje u grupnoj fazi Lige konferencija započeti na Kipru 16. septembra protiv Anortozisa 16 koji je, zanimljivo, kao domaći teren prijavio GSP stadion u Nikoziji, što znači da će i oni praktično biti gosti jer se utakmica neće igrati u Larnaki. Prvi meč u Beogradu igraće se protiv Flore 30. septembra. Videćemo da li sa publikom ili ne...



tagovi

FK Partizanrasizamincidenti navijaca

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara