(©Reuters)
(©Reuters)

UEFA vraća publiku: Superkup Evrope sa navijačima

Vreme čitanja: 1min | pon. 07.09.20. | 18:00

Meč u Budimpešti proba za naredne utakmice

Novi korak napred ka normalizaciji stanja u evropskom fudbalu. UEFA je prelomila danas da se utakmica Superkupa Evrope, koja je zakazana za 24. septembar u Budimpešti, igra sa navijačima!

Ceo finalni turnir Lige šampiona i Lige Evrope nedavno je odigran bez prisustva publike, počele su i kvalifikacije za međunarodne kupove takođe pred praznim tribinama, tako da ova odluka UEFA bi mogla da bude dobra vest za nastavak sezone.

Izabrane vesti

Superkup Evrope u Budimpešti igraće Bajern i Sevilja, a njihovi navijači mogu putem interneta da kupuju ulaznice za utakmicu. Naravno, kapacitet stadiona je smanjen na samo 30 odsto, ali i to je neki početak. Propisane su i mere kojih će svi morati da se pridržavaju: rastojanje između dvojice navijača na tribinama mora da bude bar metar i po, obavezno je nošenje maski i dezinfekcija ruku pred ulazak na stadion, moći će da se sedi samo na označenim mestima...

Ukoliko UEFA bude zadovoljna poštovanjem mera na Superkupu, verovatno će nakon toga dozvoliti povratak na tribine i na ostalim mečevima pod njenom ingerencijom: u kvalifikacijama za evropske kupove, kao i za utakmice reprezentacija.


tagovi

UEFASuperkup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara