UEFA žestoko kaznila Partizan zbog rasizma: Ključna evropska utakmica bez prisustva publike

Vreme čitanja: 2min | sub. 30.09.23. | 10:55

I uslovna kazna za crno-bele

Nastradao je Partizan u dvomeču sa Nordsjelandom, ali kao da ubedljiv poraz od danskog predstavnika nije bio dovoljan. UEFA je kaznila crno-bele i to žestoko zbog rasističkih ispada i diskriminacije navijača, a srpski velikan će narednog leta, s logičnom pretpostavkom da će kroz prvenstvo izboriti evropske kvalifikacije, ključne mečeve morati da igra bez publike. Jedan meč moraće da igraju bez publike, a ukoliko se nedolično ponašanje ponovi u naredne dve godine, krovna organizacija evropskog fudbala zatvoriće vrata stadiona u Humskoj na još jednu utakmicu.

U zavisnosti od plasmana u Mozzart Bet Superligi Srbije zavisiće na kojem meču kvalifikacija će Partizan biti lišen podrške sa tribina. Ukoliko osvoji šampionsku titulu, biće Grobari neće moći da prisustvuju okršaju plej-ofa kvalifikacija za Ligu šampiona, dok mu potencijalno zvanje vicešampiona, donosi drugo kolo ili treće kvalifikacija za evropsku elitu i prazne tribine u toj rundi. Primera radi, osvajač Kupa Srbije ima garantovano mesto u plej-ofu za Ligu Evrope.

Izabrane vesti

Da stvari budu gore po crno-bele, sankciju su zaradili u revanšu protiv Nordsjelanda koji je posle poraza od 5:0 u Farumu bio gotovo protokolaran. Pritom, Parni valjak je u letnjim kvalifikacijama za Ligu konferencije već bio kažnjavan kada mu je UEFA zbog diskriminatornih poruka u meču sa Sabahom zatvorila deo tribina za meč protiv danskog predstavnika.

Partizan je ove sezone zaustavljen u plej-ofu kvalifikacija za Ligu konferencije, a odsustvo sa evropskog fronta iskoristio je za usmeravanje svih raspoloživih snaga na Mozzart Bet Superligu o čemu svedoči i deoba prve pozicije sa TSC-om i četiri boda viška u odnosu na večitog rivala Crvenu zvezdu.


tagovi

FK PartizanUEFADisciplinska komisija UEFA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara