(© Star sport)
(© Star sport)

Ugo Vijeira ode u predsednike: Hoće da vodi klub svoje mladosti

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.01.24. | 15:29

Bivši Zvezdin špic želi da se kandiduje na izborima

Pamte ga Delije kao, za ondašnje prilike, odličnog špica, posebno spretnog u mečevima sa Partizanom, a uskoro bi mogli da vide Uga Vijeru u odelu, na funkciji predsednika. Naravno, ne u Crvenoj zvezdi, već u – Žil Visenteu.

Portugalac je blizu odluke da se kandiduje za poziciju prvog čoveka kluba, upražnjenu povlačenjem Fransiska Silve, koji je od 2016. sedeo u fotelji.

Izabrane vesti

Vijeira želi da ga zameni i prema vestima sa Iberijskog poluostrva ovih dana skuplja informacije, razgovara sa svim relevantnim činiocima i blizu je ideje da podnese kandidaturu, jer planira da unapredi Žil Visente i tako mu se oduži za sve što mu je klub ponudio u karijeri, kad je bio mlad, igrač u nastajanju. Njegov dres je nosio u dva mandata, ukupno šest sezona, najviše utakmica u profesionalnom fudbalu ima za tim iz oblasti Brage.

Kako piše O Žogo, Vijeira dobija sve veću podršku ljudi koji vole Žil Visente i željni su promena. Interensatno, njegov protivkandidat bi trebalo da bude Fransisko Dijas, rođak doskorašnjeg predsednika Fransiska Silve. Izbori na klupskom nivou su zakazani za 1. februar, a Žil Visente se trenutno nalazi tek na 14. poziciji u konkurenciji 18 timova Primeire, tek tri boda iznad crvene linije.

Sve ovo jasno sugeriše da je Ugo Vijeira završio profesionalnu karijeru, tokom koje je osim u Portugalu, igrao u Španiji, Rusiji, Srbiji, Japanu, Turskoj, Rumuniji i Malti. Sa Crvenom zvezdom je osvojio titulu u sezoni 2015/16, kad je na 35 utakmica postigao 20 i namestio deset golova.



tagovi

Hugo VijeiraŽil Visente

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara