Ugo Vijeira slobodan, da li je trenutak za povratak kući?

Vreme čitanja: 2min | pon. 27.01.20. | 09:00

Žil Visente želi Portugalaca, koji je navodno takođe voljan da se vrati u svoju zemlju

Portugalski napadač Ugo Vijeira (31) rastao se sa turskim Sivasom i slobodan je u izboru nove sredine. Portugalski mediji, konkretno ugledna A Bola, pišu da je za njegove usluge zainteresovan Žil Visente iz Ugovog rodnog Barselosa, pa ostaje da se vidi da li je došao trenutak za povratak u klub čiji je dres nosio u 103 navrata između 2009. i 2014. godine.

Žil Visente je nedavno doveo Rubena Ribeira, a samo interesovanje za Vijeiru potvrada je ozbiljnih ambicija ovog kluba u nastavku sezone. Ipak, A Bola nije sigurna da klub finansijski može da izdrži visoke plate igrača. Ono što bi moglo da ide na ruku Žil Visenteu jeste i navodna želja nekadašnjeg igrača Crvene zvezde da se vrati u klub i portugalski fudbal.

Izabrane vesti

Vijeira je karijeru započeo u omalenoj Santa Mariji iz Barselosa, a u Žil Visente je stigao nakon kratkih boravaka u drugom timu Bordoa i Estorilu. Iz Žil Visentea je otišao u Benfiku, ali nije dobio priliku da igra za Orlove već je išao na pozajmice u Hihon i Žil Visente. Potom je usledio neslavan period u Bragi, a onda odlazak u ruski Torpedo. Karijeru je u potpnosti oživeo u Crvenoj zvezdi, u kojoj je odigrao sezonu i po, zabeležio 51 nastup i postigao 28 golova, od čega nekoliko izuzetno efektnih, poput onog iz 149. večitog derbija kada se definitivno uvukao pod kožu navijača srpskog šampiona.

Seriju dobrih igara nastavio je u Jokohami, gde je na 82 utakmice dao 40 golova, a u Sivas je stigao u januaru prošle godine, ali je doživeo tešku povredu, pa nije ni zaigrao u prolećnom delu sezone. Ove sezone zabeležio je samo dva nastupa u Kupu Turske i postigao jedan gol.

Foto: Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara