(©fkpartizan.rs)
(©fkpartizan.rs)

Uigravanje – pretposlednji čin: Vreme za Rikarda, red na Stojkovića

Vreme čitanja: 2min | ned. 04.07.21. | 09:47

Partizan protiv Krakovije bez Natha, Jovića, Obradovića i Brežančića, a možda i Šćekića

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Ptuja)

Ostale su dve sedmice do počekta sezone, ostale su i dve provere ozbiljnijeg karaktera do kraja boravka u Sloveniji. Ona sa Taborom iz Sežane služiće stručnom štabu da šansu pruži mlađim i(li) igračima skromnije minutaže u dosadašnjem toku pripremna, a današnja sa Krakovijom (18 časova, u Gornjoj Radgoni) i generalna proba sa Rostovim (8. jula) za uigavranje linija tima koji bi trebalo da počne meč sa novosadskim Proleterom 17. jula u Novom Sadu.

Izabrane vesti

18.00: (1,50) Partizan (4,20) Krakovija (5,20)

Uz napomenu da protiv Poljaka trener Aleksandar Stanojević nije u prilicu da pošalje na teren bar dvojicu igrača koja bi bila stateri na „Karađorđu“. Treći kontrolni susret Parnog valjka na pripremama u Sloveniji propustiće Bibars Natho (bol u rebru) i Nemanja Jović (sumnja se na meniskus, u ponedeljak će biti podvrgnut dodatnim ispitivanjima), što znatno otežava posao stručnom štabu.

Da su samo izraelski vezista i novi A srpski reprezentativac van stroja lakše bi crno-beli podneli opterećenje pred susret sa ekipom iz Krakova. Saznanje da su mimo konkurencije još Ivan Obradović i Rajko Brežančić, kao i da manjih problema ima Aleksandar Šćekić, stavlja Stanojevića u vrlo nezgodnu poziciju. Jer, na raspolaganju mu je samo jedan fit levi bek (Slobodan Urošević), s smanjena mu je mogućnost rotacija na poziciji zadnjeg veznog, pa je pitanje u kojoj meri može da sprovede zamisli.

Ono što se čini izvesnim jeste da će posle propuštenih susreta sa Murom (2:2) i Koprom (3:0), kad su Aleksandar Popović i Nemanja Stevanović podelili minutažu, među stative vraća kapiten Vladimir Stojković. Kao i da će prvi put od povratka među crno-bele zaigrati Rikardo Gomeš. S tim što sa reprezentativcem Zelenortskih Ostrva u Partizanu planiraju da budu oprezni, jer je odradio tek nekoliko treninga sa ekipom i ideja je da igra pola sata. Baš kao što su na prethodnom meču po toliko vremena imali Samed Baždar, Marko Milovanović (danas verovatno odsutan) i Nikola Štulić.

Postoje nagoveštaji da će Stanojević i Krakoviji suprotstaviti tim u formacijskom rasporedu 4-2-3-1: Stojković – Miljković, Vujačić, Saničanin, Urošević – Zdjelar, Jojić – Marković, Pavlović, Pantić – Rikardo.

Krakovija i Partizan su stari znanci na priprema. Ovo će im biti četvrti susret u poslednje četiri godine. U trenerskom mandatu Miroslava Đukića crno-beli su leta 2018. slavili 1:0 pogotkom Armina Đerleka, dok je na klupi sedeo Zoran Mirković poraženi su u Turskoj (0:1) januara 2019, dok je u timu 2020. Sava Miloševića obradovao gol Zorana Tošića za trijumf 1:0.

Kako će biti danas?


tagovi

Vladimir StojkovićRikardo GomešSuperliga SrbijeFK PartizanKrakovija

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara