Navijači Atletiko Uile (©YouTube)
Navijači Atletiko Uile (©YouTube)

Uila bez pola tima igra finale baraža za promociju

Vreme čitanja: 2min | pet. 25.11.22. | 23:05

U Neivi će u noći između petka i subote, od 02.00 časova da gostuje Kindio, koji ima za cilj da ostvari što bolji rezultat za revanš koji je na programu kroz četiri dana, a koji će rešiti pitanje poslednjeg učesnika kolumbijske Primere sledeće sezone

Bojaka Čiko je postao prvi kolumbijski drugoligaš koji je ove sezone došao do promocije, pobedivši Atletiko Uilu u direktnoj borbi za nju. Sada je Uili ostalo da proba težim putem da dođe do mesta u Primeri, kroz dvomeč sa Kindiom. Prva od dve utakmice igra se u noći između petka i subote od 02.00 časova po srednjoevropskom vremenu, domaćin će biti Uila na svom stadionu Giljermo Plazas Alsid u Neivi.

Gledajte na ovu utakmicu kao na svojevrsni repersaž. Atletiko Uila je osvojila Klausuru, ali to ove godine nije dovoljno za plasman u elitu. Igrala je finale protiv Bojaka Čika, dok je treći najbolji tim u drugom rangu Kindio čekao da vidi ko će da bude poražen iz tog meča.

Izabrane vesti

Uila je glatko izgubila baraž za promociju, sa po 2:0 na svom i 1:0 na terenu Čika. Sada će protiv najboljeg trećeplasiranog tima sa dve tabele, Kindija, imati novu šansu za ostvarenje cilja.

Ove dve ekipe su se sastale i u Kvadrangularu Klausure, iako je njihov poslednji susret 8. novembra pripao Kindiju sa ubedljivih 3:0, Uila je bila bolja za jedan poen i tako se plasirala u finale. Pre toga je Uila na svom terenu savladala noćašnjeg rivala sa 2:1, dok su u ligaškom delu oni odigrali 1:1.

02.00: (3,15) Atletiko Uila (2,90) Kindio (2,40)

Sastali su se ove godine jednom i u Aperturi, tada je rezultat bio 0:0.

Uila ima ozbiljnih kadrovskih problema, nedostaje joj nekoliok prvotimaca. Aldair Kantiljo mora da odradi suspenziju, dok su Sebastijan Ernandez, Leonardo Eskorsija, Gustavo Britos, Andres Amaja, Andres Felipe Rivera i Blas Dijaz na spisku povređenih igrača. Svi oni su imali važan doprinos u dosadašnjim rezultatima Atletiko Uile.

Na njihovim saigračima je da probaju da pred svojim navijačima ostvare što bolji rezultat, a trener Nestor Kravioto se nada da će medicinski tim uspeti brzo da oporavi barem neke od njih. Jer, revanš se igra već kroz četiri dana…

------------

Budi u timu koji ne gubi - svakog dana Mundijala Mozzart deli 11 puta po 50.000 dinara

------------

KOLUMBIJA 2 (BARAŽ) – FINALE (PRVI MEČ)

Subota

02.00: (3,15) Atletiko Uila (2,90) Kindio (2,40)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

KolumbijaUilaKindio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara