(©Reuters)
(©Reuters)

Ukrajinski lov u mutnom: Izbacite Iran i dajte nama da igramo na Mundijalu

Vreme čitanja: 2min | pon. 24.10.22. | 14:15

Poručuje direktor Šahtjora Sergej Palkin

Vreme kada nema stida, vreme opšteg grabeža preko tuđih leđa. Probali su Italijani da poture ideju da na silu odu na Svetsko prvenstvo u Katar, umesto Ekvadora. Pa je isto pokušao Čile, pa Peru...

Tom društvu otimača pridružila se Ukrajina. Generalni direktor Šahtjora iz Donjecka Sergej Palkin objavio je otvoreno pismo koje je poslao FIFA, a u kojem traži da se Iran izbaci sa Mundijala u Kataru, a da se to mesto dodeli – Ukrajini.

Izabrane vesti

Iransko oružje navodno koriste ruske snage u ukrajinskom ratu, a po Palkinu to je dovoljno da se reprezentacija Irana izbaci sa Svetskog prvenstva i da se ubaci na slobodno mesto niko drugi do Ukrajina.

Dok će se vođstvo Irana zabavljati gledajući njihovu reprezentaciju na Svetskom prvenstvu, Ukrajinci će ginuti od iranskih dronova i raketa. Skoro 250 takvih dronova je već napalo mirni narod Ukrajine. Svaki od njih je stvoren i dostavljen od strane iranske vlasti, iranskih instruktora i vojske, koja je omogućila lansiranje raketa koje su uništile kuće, muzeje, univerzitete, kancelarije, sportske terene i igrališta i što je najbitnije, ubijale Ukrajince. Uključujući i decu. Decu koja su sanjala da gledaju svoju reprezentaciju na Mundijalu“, pisao je Palkin.

I prešao direktno na stvar.

„FK Šahtjor traži od FIFA i cele međunarodne zajednice da momentalno izbaci Iran sa Svetskog prvenstva zbog direktnog učešća u terorističkim napadima na Ukrajinu. To bi bila poštena odluka, koja bi privukla pažnju celog sveta na režim koji ubija ljude i pomaže ubijanju Ukrajinaca“.

A ima Palkin ideju i ko bi popunio prazno mesto.

„Upražnjeno mesto bi popunila reprezentacija Ukrajine, koja je pokazala da je vredna učešća na Mundijalu. Ova odluka je istorijski i sportski pravedna. Pozivam sve da se pridruže pritisku na fudbalsku birokratiju. Dosta je sa ponavljanjem grešaka iz 2018. sa Svetskog prvenstva u Rusiji, krijući se iza ispraznih teza o ne mešanju politike i sporta. Podržavanje terorista da igraju na Mundijalu jeste politika. Vreme je da završimo sa takvim postupcima“, poručio je Palkin


tagovi

reprezentacija UkrajineReprezentacija IranaKatar2022Šahtjor Donjeck

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara