Sukob dvojice trenera
Sukob dvojice trenera

Umalo se potukli Konseisao i trener Portimonensea! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 20.03.21. | 21:13

Porto preživeo uz poklon autogolove, isključena dvojica stratega

Pregrmeo se nekako Juventus u Torinu, nije bilo lako dobiti Fereiru kod kuće, a tek Portimonense na strani. Ipak, svi u Porto predstojeću reprezentativnu pauzu dočekuju s velikim osmehom na licu jer ne samo što je obezbeđeno četvrtfinale Lige šampiona, već je ekipa uspela da prođe jedno od težih gostovanja i zahvaljujući poklon autogolovima slavi u Portimau sa 2:1 (1:0).

Teško da će Porto moći da odbrani titulu jer Sporting i dalje beži velikih sedam bodova prednosti uz meč zaostatka, ali bar se drži određena distanca naspram trećeplasirane Brage i četvrtoplasirane Benfike, jer drugo mesto u portugalskom šampionatu donosi novi direktan plasman u Ligu šampiona. Pa, ako ne može titula, pare niko na Dragau neće da odbije...

Izabrane vesti

Porto je večeras zaista imao više sreće, nego pameti. Ne pamti se da je neko u skorije vreme na ovaj način uspeo da odnese tri boda. Ne samo što su fudbaleri Portimonensea dva puta tresli mrežu svog gola, već je meč obeležio incident iz 68. minuta kada su isključena dvojica trenera. Došlo je verbalnog, a umalo i fizičkog obračuna Serža Konseisaa na jednoj i Paula Serža na drugoj strani, portugalski mediji tvrde da je dosta teških reči palo među njima, a kako prvi snimci pokazuju ljudi iz oba stručna štaba morali su da stanu između kako bi sprečili ozbiljniji skandal.

Do rasprave je došlo odmah pošto je Seržo Oliveira naterao Samuela da posle Lukasa Posinjola u nadoknadi prvog dela napuca loptu u svoju mrežu i vrati Portu vođstvo. Prelep udarac i slobodnjaka uputio je Oliveira, ali je golman domaćina taman toliko zakačio da se njemu pripiše autogol, a ne pogodak reprezentativcu Portugalije. Nešto ranije je Fali Kande doneo izjednačenje, a onda je nastao pravi metež na terenu... Došlo je prvo do razmene verbalne vatre, a onda je sve otišlo predaleko, pa je glavni arbitar utakmice Rui Košta reagovao i dvojicu trenera isključio! Gužva se preselila u tunel gde je takođe bilo uzavrelih emocija.

Niko još ne zna tačan razlog ovakvog ponašanja dvojice stručnjaka, ali su lokalni mediji prilično oštro nastupili prema ponašanju Serža Konseisaa koji je i u igračkim danima bio poznat po svom temperamentu i kratkom fitilju, kao i aroganciji.

PRIMEIRA - 24. KOLO

Petak

Žil Visente - Nasional 2:0 (0:0)

/Markes 55, Lino 71/

Subota

Fereira – Moreirense 3:0 (3:0)

/Tanke 12 penal, Sing 20, Fereira 44/

Santa Klara – Tondela 1:1 (0:1)

/Tavares 90+4 – Gonzalez 44/

Portimonense – Porto 1:2 (0:1)

/Kande 64 – Posinjolo 45+1ag, Samuel 68ag/

21.30: (1,47) Sporting (4,10) Gimarais (7,75)

Nedelja

16.00: (2,05) Rio Ave (3,15) Belenenses (4,00)

18.30: (2,25) Boavista (3,20) Farense (3,35)

18.30: (2,70) Maritimo (3,05) Famalikao (2,80)

21.00: (3,20) Braga (3,40) Benfika (2,25)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Seržo KonseisaoPortoPortimonensePrimeira

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara