Umar Sadik (© MN Press)
Umar Sadik (© MN Press)

Umar Sadik junak Almerije: Dao sam najvažniji gol u karijeri, zbog Primere sam i došao

Vreme čitanja: 3min | pon. 30.05.22. | 16:29

Čelnici španskog kluba planiraju da budu iznenađenje u elitnom rangu

Prošle godine baraž, ove prvo mesto. Almerija je uspela. Ambiciozni projekat arapskih vlasnika realizovan je u nedelju veče, plasmanom andalužanskog kluba u elitni rang španskog fudbala. Pre 12 meseci isprečila se Đirona u polufinalu baraža, a da je nešto naučila iz tih mečeva ekipa je dokazala na koncu uzbudljive sezone, sprečivši da ode u doigravanje.

Sačuvala je prvo mesto na tabeli i kao pobednik iscrpljujućeg takmičenja ušla u Primeru. Barjaktar velikog uspeha Almerije je Umar Sadik, najbolji strelac tima, čiji je gol za 2:2 protiv Leganesa označio početak slavlja.

Izabrane vesti

To je najvažniji pogodak u mojoj kartijeri. Došao sam u Almeriju kako bismo se plasirali u La Ligu i zajednički snagama smo ostvarili cilj. Veliko hvala mojim saigračima. Neverovatnu sezonu smo odigrali“, delovao je uzbuđeno Nigerijac posle meča na Butarkeu.

Kakva je sezona Almerije, takva je i Sadikova. Ako se gledaju samo brojevi, efikasniji je bio lane kad je tek stigao iz Partizana (20 preciznih hitaca), ali je učinkom od 17 golova u prvenstvu najuticajniji fudbaler tima. Na taj način završio je šesti u poretku najboljih strelaca Druge lige Španije, iza Borhe Bastona (Ovijedo, 22), Kristijana Stuanija (Đirona, 22), Moline Martineza (Eibar, 21) , Rubena Kastra (Kartahena, 20) i Šona Vajsmana (Valjadolid 20), s tim da valja imati na umu da je pet utakmica propustio zbog obaveza u reprezentaciji Nigerije.

Osećam se sjajno. Usrećili smo ljude privrežene Almeriji, a sve smo ostvarili zahvaljujući napornom radu. Na kraju nam se to isplatilo. Za ovakve trenutke u fudbalu se živi“.

Sadik je po dolasku u Španiju napredovao u smislu kombinatorike. To se najbolje primećuje na osnovu činjenice da je posle Partizana upisao sedam asistencija, da bi ih u tek okončanoj sezoni podelio 12. Uz to je, precizni analitičari su izračunali, stvorio saigračima 14 zicera, ukupno 36 šansi, na isto toliko utakmica. Kad se tome doda da je devet puta „otključavao“ utakmice pogađajući pri rezultatu 0:0 i da je iznudio sedam jedanaesteraca postaje jasno da centralna figura Almerijinog uspeha. Na kraju krajeva, po povratku sa Kupa afričkih nacija, u završnih 18 kola sezone Umar Sadik je dao deset od ukupno 29 timskih golova.

Napokon smo u Primeri. Almerija se nikad ne predaje. Zbog ovoga sam i došao“, bio je oduševljen Umar.

Zadovoljni su i čelnici kluba, svesni da u kadru imaju fudbalera čije bi kvalitetne partije mogli da unovče ili da na njemu nastave izgradnju projekta koji se tiče što boljeg plasmana u Primeri. Ako ga prodaju biće to za veliki novac, između 25.000.000 i 30.000.000 evra, a pod uslovom da ga zadrže imaće oslonac u napadu. U svakom slučaju su na dobitku.

„Znamo vrlo dobro koja je Sadikova vrednost na tržištu, od visine ponude će zavisiti da li ostaje ili ide, ali već sad počinjemo da radimo na tome da budemo iznenađenje u Primeri od jeseni“, nagovestio je Mohamed El Asi, generalni direktor Almerije.


tagovi

AlmerijasegundaSegundaUmar Sadik

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara