Dejvi Klasen (foto:@Inter)
Dejvi Klasen (foto:@Inter)

Umesto Samardžića kao utešna nagrada na Meacu stigao bivši kapiten Ajaksa

Vreme čitanja: 2min | pet. 01.09.23. | 20:45

Dejvi Klasen je pomalo iznenađujuće pojačanje Intera u samoj završnici prelaznog roka

Tako je blizu Intera sredinom avgusta bio Lazar Samardžić, ali iz sada već dobro poznatih razloga, srpski reprezentativac nije napravio transfer karijere. Inter je ostao bez ofanzivnog veziste kojeg je nameravao da plati oko 16.000.000 evra, taj novac u međuvremenu preusmerio na najskuplji posao leta u Seriji A i kupio Benžamana Pavara, da bi se u završnih tridesetak sati letnje pijace setio da mu nedostaje još jedan igrač koji će predstavljati sponu između veznog reda i ofanzivne linije.

Novca za kakav pompezniji transfer nije bilo, te je iz Ajaksa stigla utešna, gotovo besplatna nagrada - Dejvi Klasen. Iskusni Holanđanin nije bio u planovima trenera Morisa Stajna, a velikan sa Johan Krojf arene ga je pustio bez fiksnog obeštećenja, ali ostavio sebi mogućnost da ipak nešto zaradi kroz bonuse. Klasen je za to vreme potpisao jednogodišnji ugovor uz opciju produžetka na još godinu dana.

Izabrane vesti

Ako izuzmemo Kristijana Aslanija i Frančeska Aćerbija koji su ovog leta otkupljeni sa pozajmica od Empolija i Lacija, Klasen je 12. pojačanje Intera ovog leta. Brojka deluje bombastično, ali istina je da su Nerazuri potrošili svega 63.250.000 evra od čega je polovina otišla na Pavara.

S druge strane, poslovanje Intera i rad sportskog sektora na čelu sa Pjerom Auzilijom može da se gleda i iz drugačije vizure. Da je slavni klub iz Grada mode doveo nekolicinu kvalitetnih i iskusnih fudbalera bez obeštećenja počev od Markusa Tirama, preko Huana Kvadrada i Aleksisa Sančesa, dok su Karlos Avgusto i Marko Arnautović došli na pozajmice.

Ispostavilo se da je jučerašnji poraz od Lodugoreca koji nije naštetio Ajaksovom plasmanu u Ligu Evrope predstavjao poslednji Klasenov duel u dresu Kopljanika... Bar što se tiče drugog mandata u Amsterdamu. Klasen je dete kluba za čiji je seniorski tim nastupao od 2011. do 2017. godine. Nakon toga je prodat Evertonu za 27.000.000 evra, a već kroz godinu dana napustio Gudison i preselio se u Verder za duplo manje novca. Pre tri godine se vratio iz Bremena u Ajaks za 11.700.000 evra i od tada postigao 38 i namestio 12 golova na 140 utakmica. U zbiru je za Amsterdamerse nastupao 321 put uz 93 gola i 50 asistencija.

Daleko od toga da je nekadašnji kapiten Ajaksa bio prvi izbor Nerazura, ali i kao ishitreno rešenje u smiraj prelaznog roka mogao bi mnogo da doprinese svojim iskustvom oličenim u 81. nastupu u Evropi.


tagovi

Dejvi KlasenLetnji prelazni rok 2023AjaksInter

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara