Ale (© BvB)
Ale (© BvB)

Umesto špica koji garantuje golove stigao špic koji garantuje golove

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.07.22. | 18:02

Sebastijan Ale zvaničnog zadužio devetku Borusije iz Dortmunda

Umesto momka koji garantuje golove stigao je momak koji garantuje golove. Otišao je Erling Haland u Mančester Siti i ostavio krater za koji se činilo da ga je teško popuniti, a onda je Borusija rešenje za napad pronašla u liku Sebastijana Alea, sposobnog da isto tako bude produktivan.

Doskorašnji špic Ajaksa je promovisan u Dortmundu, pošto je kompletirao transfer vredan 31.000.000 evra u osnovici i još oko 3.500.000 na ime raznih bonusa. Kad se pogledaju sume za obeštećenje, ispada je je viceprvak Nemačke u ovo poslu prošao izvanredno. Halanda je poslao u Englesku za 60.000.000 evra, a za duplo manji novac angažovao proverenog centarfora, koji je u prethodnoj sezoni postigao 21 gol u dresu velikana iz Amsterdama.

Izabrane vesti

Ne toliko učinkovit kao Norvežanin (27 preciznih hitaca na samo 29 utakmica), ali ono što je posebno zanimljivo Milionerima je što se Ale lane na onom najvišem nivou, kakav je Liga šampiona, pretvorio u igrača efikasnijeg čak i od Halanda. Dao je gol na svakoj utakmici grupne faze, što je prethodno uspelo samo Kristijanu Ronaldu i sa statusom prvog strelca grupne faze stigao je na novu desetinaciju.

Donekle poznatu, jer je već igrao u Bundesligi, u dresu Ajntrahta, kad je za dve sezone spakovao 24 lopte u protivničke mreže.

Dobili smo kompletan paket. Obećavajući. Sebastijan je fizički moćan igrač, još je i u situaciji da mladim igračima omogući stabilnost u ofanzivi. U direktnoj komunikaciji nam je jasno stavio do znanja da želi nešto veliko da uradi sa Borusijom“, istakao je Sebastijan Kel, sportski direktor kluba iz Dortmunda.

Ale je Borusijino sedmo pojačanje ovog leta, posle napadača Salcburga Karema Ajdejemija, štopera Bajerna Niklasa Zulea, Frajburgovog štopera Nika Šloterbeka, veziste Kelna Saliha Ozčana, golmana Jana Regenzburga Aleksandera Majera i doskorašnjeg čuvara mreže Herte, Marsela Lotke.

Jedva čekam da zaigram pred 80.000 navijača i osetim se deslom Borusijine porodice. Nadam se da zajedno možemo da realizujemo ciljeve u predstojećim sezonama“, rekao je bivši član Oksera, Utrehta, Ajntrahta, Vest Hema i Ajaksa, koji je zadužio devetku na poleđini žuto-crnog dresa.


tagovi

BorusijaBorusija DortmundSebastijan AleLetnji prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara