Ibrahim Mustafa (Foto: Starsport)
Ibrahim Mustafa (Foto: Starsport)

Umesto u Kragujevcu, Mustafa završio u Lazarevcu: Zvezda poslala krilo na kaljenje u Kolubaru

Vreme čitanja: 2min | ned. 06.02.22. | 09:06

U finišu priprema odlučeno je da hitronogi ofanzivac odradi još jednu pozajmicu, ovoga puta u Superligi

Vratio se Ibrahim Mustafa krajem prošle godine u redove Crvene zvezde kako bi posle odlične polusezone u Prvoj ligi Srbije odradio pripreme sa timom. Ostavio je dobar utisak, ali je procenjeno da je bolje da stekne iskustvo igranja u Superligi pre nego što dobije šansu na Rajku Mitiću. Iako je trebalo da se preseli u Kragujevac i drugi deo sezone odradi u Radničkom, na kraju je 21-godišnji fudbaler iz Gane ipak pojačao ekipu Kolubare iz Lazarevca.

Stigla je i zvanična potvrda tima koji se minule sezone izborio za mesto u elitnom rangu, iako je najavljivano da će u prolećom delu tekuće igrati na Čika Dači. Ipak, promena rukovodstva u klubu iz Šumadije pokvarila je prvobitne planove. Radnički se rastao i sa trenerom Zoranom Milinkovićem, a ekipu bi uskoro trebalo da preuzme Nenad Lalatović. Mustafa će tako do kraja takmičarske godine ostati u Lazarevcu i nema sumnje da će predstavljati veliko pojačanje za ekipu Dejana Đurđevića.

Izabrane vesti

Fudbaler iz Gane je u redove Crvene zvezde stigao leta 2020. godine iz kluba Eurafrika. Najpre se kalio na pozajmici u Zlatiboru, da bi prethodnih godinu dana proveo u Radničkom iz Sremske Mitrovice. Eksplodirao je u tekućoj sezoni sa sedam golova i tri asistencije u drugom rangu, pa je dobio šansu da se tokom zimskih priprema nametne i Dejanu Stankoviću. Potpisao je sredinom januara i novi ugovor sa Zvezdom, kojoj se obavezao na vernost do leta 2025. godine

Iako je postojala mogućnost da ostane sa prvim timom, procenjeno je ipak da će mu više značiti da igra u kontinuitetu i stiče iskustvo u Superligi, s obzirom da je u rangu ispod u prethodnoj polusezoni bio jedan od najboljih igrača.

Dilema ostaje i kada je u pitanju Vladimir Lučić. Momak koji je jesenas igrao za IMT imao je peh sa virusom korona. Kasnio je na pripreme, ali se dobro pokazao protiv LASK-a. Imao jedan vanserijski dribling i naterao čak Stankovića da ga javno pohvali. Ipak, očekuje se da i on bude prosleđen na pozajmicu, a bilo je nagoveštaja da bi i Lučić mogao put Lazarevca.



tagovi

Ibrahim MustafaKolubara LazarevacFK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara