FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Umoran ili ne Kejn rešeta svakog: Nestvarnih 18 golova na 12 utakmica, Bajern prvi bar na noć (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 24.11.23. | 22:24

Hariju je dovoljno da sleti u Nemačku i obuje kopačke i svi problemi su rešeni

Pregršt klubova širom Evrope proklinjalo je novembarsku reprezentativnu pauzu, budući da se veliki broj igrača vratio izranjavan iz boja za dres sa državnim grbom. Čini se da niko nije bio toliko glasan u žalopojkama kao Tomas Tuhel, uzeći u obzir da je praktično do dan pred meč s Kelnom imao samo trojicu igrača na raspolaganju za treninge.

Nadali su se u Severnoj Rajnoj-Vestfaliji pred uvodni duel 12. kola Bundeslige da bi Hari Kejn mogao da posustane bar na veče, računajući baš na faktor umora i činjenicu da je neverovatni golgeter pre samo četiri dana igrao na skopskoj Toše Proeski areni kvalifikacioni duel za EURO 2024. Bilo je to sve uzalud Jarčevima. Ne može ni jedna odbrana u Nemačkoj da zaustavi Engleza ove jeseni, pa tako ni Kelnova fenjeraška. Trijumfovao je Bajern na gostovanju poslednjeplasiranom timu 1:0 (1:0), a Hari Kejn je došao do monstruozne brojka od 18 golova u domaćem prvenstvu u ovom delu sezone. Niko nikada to nije uradio u istoriji najvišeg ranga nemačkog fudbala.

Izabrane vesti

Vladalo je prethodnih godina uvreženo mišljenje da će teško iko ikada nadmašiti rekord Roberta Levandovskog od 41 pogotka u Bundesligi od pre tri sezone, a sada Kejn ima 18 na jedva nešto više od trećine sezone. Nestvarno dostignuće dovoljno da i najveće pobornike gorepomenutog mišljenja natera da se zapitaju da li su se olako odlučili na zauzimanje takvog stava. Upisao se doskorašnji napadač Totenhema i osmi put zaredom u listu strelaca na ligaškim utakmicama, postao prvi Englez u istoriji koji je dao 18 golova u jednoj sezoni Bundeslige (Džejdon Sančo imao 17 u 2019/20) i lansirao Bajern bar na noć na lidersku poziciju.

Nije Bajern blistao danas, osećale su se teške noge i posledice promena više vremenskih zona kod brojnih igrača, ali je i takav stvorio dovoljan broj prilika protiv porozne Kelnove odbrane. Vezista domaćih Florijan Kainc na protivničkoj polovini predao je loptu u noge rivalima i tako otvorio kontru Bajerna. Lopta je stigla do Erika Maksima Šupo Motinga, a iskusni Kamerunac je sjajnim lažnjakom izabacio čuvara i činilo se da će lopta završiti u mreži Marvina Švebea. Uspeo je da izbaci loptu sa gol-linije Džef Čabot, ali ju samo kratko odbio do Kejna, koji popravlja promašaj 34-godišnjeg Afrikanca.

Verder(6,25)(4,50)Leverkuzen (1,50)

Bajern je do vodećeg gola došao u 20. minutu, a samo par minuta kasnije propustio je priliku da meč uvede u mirniji tok pošto je Leroj Sane izašao sam pred Švebea, mogao da bira stranu u koju će poslati loptu, a onda nonšalantno šutirao dva metra pored gola. Imao je Keln u finišu prvog poluvemena jedan od retkih smislenijih napada, taman da Manuela Nojera ne uhvati išijas od besposlenosti.

Nije se stanje promenilo u drugom delu. Bajern je igrao taman koliko treba, i iako je imao samo gol prednosti, Tuhelov tim nije strepeo, pošto Keln nije pretio ni iz kontri. Možda je i najteže poverovati kako je Leroj Sane ostao bez pogotka, pošto je na oko petnaest minuta pred kraj imao još jedan promašaj nalik onom iz prvog dela utakmice.

Interesantno, strateg Bavaraca nije izvršio ni jednu promenu za čitavu utakmicu, a između ostalih na klupi je meč presedeo i talentovani 19-godišnjak Aleksandar Pavlović. U startnoj postavi nije bilo ni Tomasa Milera, što je podgrejalo glasine o njegovom potencijalnom odlasku iz kluba. Ipak, novinar blizak klubu Florijan Pletenberg izveštava da to nije povezano s transferom i da će u narednim sedmicama biti vođeni pregovori oko produžetka ugovora koji mu ističe u junu sledeće godine.

Ovom pobedom, petom uzastopnom u ligi Bajern je zaseo na čelo tabele, ali sa samo bodom više od drugoplasiranog Leverkuzena. Aspirindžije će snove o osvajanju Salatare pokušati da dodatno ožive u subotu (15.30) kada gostuju u Bremenu protiv Verdera.

BUNDESLIGA - 12. KOLO

Petak

Keln - Bajern 0:1 0:1)

/Kejn 20/

Subota

15.30: (1,50) Borusija Dortmund (4,50) Borusija Menhengladbah (6,25)

15.30: (1,57) Frajburg (4,00) Darmštat (6,00)

15.30: (2,10) Union Berlin (3,50) Augzburg (3,80)

15.30: (6,25) Verder (4,50) Bajer Leverkuzen (1,50)

15.30: (4,00) Volfzburg (3,60) RB Lajpcig (2,00)

18.30: (2,60) Ajntraht Frankfurt (3,35) Štutgart (2,70)

Nedelja

15.30: (2,30) Hajdenhajm (3,60) Bohum (3,20)

17.30: (1,90) Hofenhajm (3,60) Majnc (4,00)

***Kvote su podložne promenama




tagovi

Bajern MinhenKelnBundesliga

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara