Luka Stojanović napada Vujadina Savića
Luka Stojanović napada Vujadina Savića

Unikat Superlige - Luka Stojanović: Jedini čovek koji je dao golove Zvezdi, Partizanu i Radničkom (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 21.04.19. | 15:38

Vezista Čukaričkog o borbi za Evropu, najboljem učinku u karijeri, prilikama u Humskoj...

Tako nešto ne viđa se svaki dan. Em je pala dominantna Crvena zvezda, em ju je, između ostalih, prizemljio dečko koji može da se pohvali učinkom kakav nema nijedan fudbaler Superlige. Svaka čast Ognjenu Mudrinskom na dva gola vredna rušenja aktuelnog, verovatno i budućeg prvaka, međutim, posle čudesnog preokreta na Banovom brdu ovdašnja fudbalska javnost ushićeno izgovara ime – Luka Stojanović!

Ima razloga. Nije samo reč o streli sa 20-ak matara zarivenoj iza leđa Milana Borjana, već kompletan utisak o igri veziste Brđana, ove sezone specijalizovanog za mečeve sa bolje pozicioniranim timovima na tabeli. Mat Radničkom za remi 1. septembra, nedavno pogodak protiv „njegovog“ Partizana, a u međuvremenu dva hica crveno-belima. Takvom biografijom u sezoni na izmaku niko ne može da se pohvali.

Izabrane vesti

Baš kao što Čuka ima ekskluzivno pravo da se podiči da je prva posle 17. oktobra 2017. zaustavila tim Vladana Milojevića.
Konačno i Zvezdu neko u Srbiji da savlada“, smeje se Luka Stojanović tokom razgovora za MOZZART Sport. „Poklopilo se da to budemo mi, odigrali smo kompaktno, s tim što je, da budemo pošteni do kraja, morala i sreća da nas pogleda, jer su gosti u nekim segmentima delovali loše, a nama je sve ulazilo. Kako šutnemo loptu ona završi u mreži. Na kraju nam se i vratilo, pošto smo u osnovnom delu prvenstva zaslužili bolje rezultate i protiv Zvezde i protiv Partizana, a oba puta smo poraženi“.

Radost na Banovom brdu

Sastav Sima Krunića okončao je Zvezdinu seriju od 57 superligaških mečeva bez poraza i to pred kraj sezone u kojoj su gosti sa Marakane delovali kao nepobediva družina.
„Pokazali smo da možemo da igramo sa njima, iako im je samopozudanje na vrhuncu posle učešća u Ligi šampiona, pobede nad Liverpulom. Dominantna su ekipa, da se ne dele bodovi, odavno bi slavili titulu, što nas uspeh čini vrednijim. Pogotovo što u direktnom sudaru na terenu osetili da možemo ravnopravno da se nosimo. Više od 90 odsto ljudi na stadionu je na 0:2 pomislilo da je gotovo, međutim, naš čudesni preokret govori o karakteru tima, zajedništu ovih momaka, pa i kvalitetu fudbala koji prikazujemo tokom sezone. Dokazali smo da je Zvezda ranjiva, naročito ako se igra brzo, na dodir ili dva. Nedavno smo dali dva gola Partizanu, sad tri crveno-belima, što znači da u srpskom fudbalu, ako želiš pobede nad večitima, moraš da postigneš više od dva gola“.

Trenutno je na „koti osam“. Ima i pet asistencija, što je za prilike u obazrivoj Superligi i poziciju centralnog veznog igrača učinak vredan pažnje.
„Nije mi ovo najuspešnija sezona. Teško da ću ikad reprizirati 12 pogodaka u dresu Apolona sa Kipra, kad smo igrali i Ligu Evorpe, pa je bilo više utakmica. Opet, ova godina je izuzetno bitna i na lilčnom i na klupskom planu, jer smo u igri za plasman u Ligu Evrope. Posle tri boda iz susreta sa Zvezdom, sve je moguće, verujemo da možemo da budemo makar četvrti, a da neko bolje plasiran od nas na tabeli osvoji Kup, pa da zaigramo na međunarodnoj sceni. Pregrmeli smo dva od tri najteža rivala, ostalo je još gostovanje u Nišu, ali posle podele bodova sve je moguće. Pečat se udara na kraju“.

Luku Stojanovića ugovor sa Čukaričkim veže do juna 2020. Pošto je na praktičnom primeru pokazao da je prevazišao sredinu možda je red da se otisne u neki jači, ambiciozniji klub...
„U najboljim sam godinama, ali sam isto tako dosta u karijeri prošao, igrao u Portugaliji, na Kipru, u Belgiji, sad u Srbiji. Red je da do kraja sezone pomognem Čukaričkom, da izborimo Evropu, ako može, u tom slučaju skočila bi svima cena, mogao bi klub i da zaradi, a ako za mene budu stizale ponude lako ćemo se dogovoriti“, zaključio je dečko iz „generacije 1994“, koji je zaobilaznim putem dočekao šansu u srpskom fudbalu i koristi je.

BAMBI I SAŠA MI POKUPILI NASLOVE

Protiv Strahije Pavlovića iz Partizana

Dobro je raspoložen Stojanović posle velike pobede nad Crvenom zvezdom, kao i odličnih partija ove sezone.
„Kad vezni igrač u našem prvenstvu trese mreže to upada u oči. Tako nešto radio je naš kapiten, Marko Docić prošle sezone, sad ja, što je dokaz snage Čukaričkog. Nedavno sam bio strelac i u Humskoj, verovatno bih bio proglašen junakom susreta, nego Bambi Tošić dade dva gola, uđe Saša Ilić, odigra fenomenalno i njih dvojica pokupiše naslove u svim medijima, ha-ha-ha...“

CEO ŽIVOT SANJAM GOL NA JNA

Dobro je poznato kakav je Grobar Luka Stojanović. Pre tri godine je pravo sa venčanja zapucao u „Pionir“ na košarkaški derbi, a nije mali broj navijača crno-belih koji su posle odličnih izdanja u finišu sezone posmilili „eh, da nam je jedan ovakav igrač“.
„Jooooj... Pošteno, ceo život sanjam kako dajem gol na stadionu JNA, za moj klub, ali spelt okolnosti me odveo iz Partizana. Delom je to i moja greška, međutim, svako gradi svoj put. Partizan mora dalje sa ili bez Luke Stojanovića, ali ono bez čega ne može su iskreni partizanovci. Počev od Saše Ilića, koji bi, ako se igrački penzioniše, morao da ima bitu ulogu u klubu. Mojim crno-belima želim da se oslone na mlade igrače, to je jedini put oporavka“.

Trenutno, Partizan je daleko od nekadašnjeg velikana, ali...
Dobro je krenulo u jednom času sa Batom Mirkovićem... Mora sve da bude bolje, ekipa mora da de na trofeje. Stigao je Savo Milošević, čovek bogatog fudbalskog isksutva, a uz dobar prelazni rok trebalo bi Partizan da krene u pohod na pehare. Pogotovo što se u našem fudbalu crno-belih i Crvene zvezde svi plaše, bez obzira na povremene krize“, dodao je Luka Stojanović.

FOTO: Star sport, MN Press


tagovi

Luka StojanovićČukarički

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara