©Reuters
©Reuters

Union za tri minuta ušao u problem, pa u 96. došao do pobede

Vreme čitanja: 2min | čet. 28.09.23. | 20:50

Gosti duboko u sudijskoj nadoknadi postigli pobedonosni gol (3:2)

Dugo će još navijačima Uniona pomen golova u sudijskoj nadoknadi buditi jezu usled dramatične završnice prethodne sezone i rolerkostera na kojem je klub iz predgrađa Brisela ispustio titulu, međutim makar deo karme i fudbalske pravce večeras se vratio klubu iz Sen Žiloa. Ispuštena prednost od dva gola za samo tri minuta u završnici prvog poluvremena uticala je da gosti protiv Molenbeka čitavo drugop poluvreme provedu tražeći priliku za popravni, a ona se ukazala u šestom minutu nadoknade kada je Loik Lapusin pogotkom potpisao tri boda (3:2).

Susret sa gradskim rivalom očekivalo se da bude rutinska prepreka za Union koji je na idealan način otvorio utakmicu, ranim golom Gustafa Nilsona. Pogodak švedskog fudbalera iz 12. minuta uticao je na pristup rivala i otvorio još više prostora za pretnje Uniona što je u 32. minutu iskoristio Mohamed bi udvostručio prednost.

Izabrane vesti

Alžirski fudbaler koji je ovog leta stigao iz Lugana nastavio je tako golgetersku seriju pošto je na prethodne dve utakmice tri puta tresao mreže. Upravo Amura je bio strelac jedinih golova Uniona na prethodne dve utakmice (jednom protiv Tuluza i dva puta protiv Serkl Briža) te je potvrdio da je sa pravom poneo epitet najveće investicije kluba ovog leta s obzirom na to da je njegova sloboda Švajcarcima plaćena 4.000.000 evra.

Radost koju je Alžirac doneo domaćinu trajala je samo deset minuta, a u senku je bacio blickrig domaćina u režiji novajlija. Da je i Molenbek vukao pametne poteze na letnjoj pijaci potvrdile su novajlije Gaj i Dvomo golovima za izjednačenje u samo tri minuta, te su rivali u nastavak ušli izjednačeni.

Rezultatski povratak u meč zadovoljio je apetite domaćina koji se u nastavku fokusirao praktično samo na defanzivu. Takav pristup doveo je Molenbek nakorak od boda, ali je Union pasivan pristup protivnika uspeo da kazni u šestom minutu nadoknde i preko Lapusina stigne do pete pobede u prvenstvu ove sezone, ali i četvrtog vezanog trijumfa nad večerašnjim protivnikom.

Sadruge strane, Molenbek je prvi put posle više od mesec dana ostao praznih šaka i na 11 osvojenih bodova iz osam kola.

BELGIJA 1 - ZAOSTALI MEČEVI 5. KOLA

Sreda

Antverpen - Gent 0:0

Četvrtak

Molenbek - Union Sen Žiloaz 2:3 (2:2)

/Gaj 42, Dvomo 45 - Nilson 12, Amura 32, Lapusin 90+6/

Klub Briž - Genk u toku



tagovi

Belgija 1BelgijaUnion Sen ŽiloazRVD Molenbek

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara