Fudbaleri Universitad de Čilea (©Reuters)
Fudbaleri Universitad de Čilea (©Reuters)

Universitad sa oslabljenim desnim bokom napada Los Tanose

Vreme čitanja: 2min | pon. 31.05.21. | 23:20

Audaks Italijano noćas od 02.30 časova dočekuje tim iz Santijaga u devetom kolu šampionata Čilea

Polako se zahuhtava šampionat Čilea. Skoro da smo odgledali jednu trećinu prvenstva, polako se formiraju grupe klubova koje će da se bore za titulu, plasman u Kopa Sudamerikanu i opstanak. U meču 9. kola noćas se od 02.30 sastaju u Rankagvi Audaks Italijano i Universitad de Čile.

Oba tima su dobro otvorila prvenstva, a potom malo pala sa formom. Ipak, ako domaćin trijumfuje noćas probiće se na prvo mesto na tabeli. Nije daleko nm Universitad, koji ima dva boda manje od njih.

Izabrane vesti

02.30: (2,50) Audaks Italijano (3,00) Universitad de Čile (2,90)

Los Tanosi prinudno svoje mečeve igraju na stadionu El Tenijente, inače domu O'Higinsa. Pošto nekoliko klubova ove godine igra na tom velelepom zdanju, renoviranom 2013. godine za potrebe Kopa Amerike, u lokalnim medijima je on ove sezone dobio nadimak "Katedrala čileanskog fudbala".

Universitad na tu Katedralu dolazi noćas oslabljen. Desni bek Jonatan Andija, koji neretko igra i na poziciji krila, dobio je poziv reprezentacije Čilea i trenutno je na pripremama sa tom ekipom. Andija je u prvih sedam mečeva bio standardan u startnoj postavi, tako da će da bude zanimljivo videti kako će venecuelanski trener Rafael Dudamel da nadoknadi njegovo odsustvo. On neće moći da računa ni na Marsela Kanjetea i Anhela Enrikeza, koji su povređeni.

Nekada snažni čileanski tim, Audaks Italijano, čeka na svoju petu titulu od 1957. godine. Možda je ovo sezona u kojoj će tim koji sa kapitenskom trakom oko ruke predvodi Osvaldo Boso napokon da obraduje svoje navijače.

Audaks nije izgubio još nijedan meč ove sezone. Ostvario je tri pobede i četiri puta je odigrao nerešeno. Gol razlika 6:3 dovoljno pokazuje koliko je teško igrati protiv Tanosa. Samo jednom je na njihovom meču viđeno više od dva pogotka, u 1. kolu, kada su savladali La Serenu sa 2:1.

Nije ni Universitad mnogo bolji. Njegova gol-razlika je 6:5, a ta dva primljena gola više prave razliku od dva poraza umesto dva remija.

To je potpuno suprotno onome kakvi su rezultati viđeni su na poslednjih nekoliko susreta Audaksa i Universitada. Igra GG došla je na poslednjih šest njihovih mečeva. U tom periodu je samo jednom viđeno manje od tri gola, a poslednji njihov susret, u decembru prošle godine, dobio je Universitad rezultatom 3:1.

ČILE 1 - 9. KOLO

23.55: (2,15) Union La Salera (3,30) Nublense (3,20)

02.30: (2,50) Audaks Italijano (3,00) Universitad de Čile (2,90)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Audaks ItalijanoUniversidad de ČileČile 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara