(©AFP)
(©AFP)

Univerzitatea nema pravo na kiks: Ulog je prva pozicija

Vreme čitanja: 2min | pon. 14.12.20. | 12:31

Promo kvota na pobedu Univerzitatee (1,70) u kladionicama Mozzart. Probajte negde da nađete veću.

U okviru 13. kola rumunskog šampionata sastaju se UTA Arad i Univerzitatea Krajova. Njihovim sudarom zatvara se runda koju je obeležio duel CFR Kluža i FCSB-a.

Utakmica sa Krajovom na domaćem terenu za Arad dolazi nakon ubedljivog poraza u Bukureštu. FCSB je nadigrao Arad u poslednjih pola sata, ispalio tri strele u mrežu gostiju i sačuvao sopstvenu, što mu ne polazi često za rukom. UTA Arad neočekivano dugo je odolevala u prestonici protiv najboljeg napada lige.

Izabrane vesti


Univerzitatea Krajova glavni je konkurent FCSB-u Điđija Bekalija u bici za titulu u Rumuniji, a trijumfom u Aradu može da povrati čeonu poziciju koju je prepustila posle remija sa Botošanima. Kluž je novom pobedom na domaćem terenu protiv FCSB-a omogućio Univerzitatei da zasedne na čelo tabele, ali da bi do toga i došlo, Univerzitatea će morati da ponovi učinak iz prethodna dva duela sa UTA Aradom. Dva tima se nisu sastajala u prvom rangu rumuskog fudbala, a poslednji put odmerili su snage u sezoni 2013/14. kada je u Ligi 2 Univerzitatea oba puta slavila bez primljenog gola.


Trener Krajove, Korneliju Papura, izjavio je u petak na konferenciji za novinare da je UTA nezgodan tim, ali se nada da će njegovi igrači uspeti da probiju odbranu domaćina i postignu gol.


"Oni su vrlo dobro organizovan tim, koji ima prilično dobre rezultate. Dovoljno je pogledati njihov meč sa CFR Klužom, onda i o onaj sa FCSB-om u kojem su se držali prilično dobro do 60. minuta. FCSB nije stvorio šansu za 50 minuta igre. UTA je nezgodan tim, a ako želimo da pobedimo, moramo da se koncentrišemo jer nas očekuje veoma teška utakmica. Moramo naći način da ih otvorimo i stvorimo prilike za gol. Nadamo se da ćemo naći rešenja za postizanje željenog rezultata“, rekao je Papura.

Promo kvota na pobedu Univerzitatee (1,70) u kladionicama Mozzart. Probajte negde da nađete veću.

Arad za meč sa Krajovom neće moći da se osloni na šest igrača: Rusua, Hora, Morara, Tomozeija, Pleasku i Teskana. Laslo Balint biće bez dva najbolja napadača, Adrijana Hora i Vladuca Morara, jedina dva igrača koja su postigla više od jednog gola (po tri puta su tresli protivničke mreže).

"Ponovo smo pred utakmicom u kojoj se susrećemo sa kandidatom za osvajanje prvenstva, izuzetno jakom ekipom. U malo smo delikatnoj situaciji, u pogledu nedostupnih igrača za ovaj meč. Teskan i Pleaska su doživeli povrede i priključili su se četvorici odranije povređenih. Mi smo, bar brojčano, prilično mršavi. Čak i ako će rešenja biti manje, pokušaćemo da izvučemo apsolutno sve što se može izvući iz ovog meča“, zaključio je Balint.

RUMUNIJA 1 - 13. KOLO

Ponedeljak

18.00: (5.30) UTA Arad (3.60) Univerzitatea Krajova (1.70)

***kvote su podložne promenama


.


tagovi

Rumunija 1Univerzitatea Krajovauta arad

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara