Sukob na tribinama (©Reuters)
Sukob na tribinama (©Reuters)

Upozorenje za srpsku policiju – 32 povređenih u Nici, jedna osoba u kritičnom stanju! Umešani i huligani PSŽ-a

Vreme čitanja: 2min | pet. 09.09.22. | 09:17

Kelnovi ultrasi pravili haos u Francuskoj

Bili su u Beogradu 2017. kada su sa Crvenom zvezdom igrali Ligu Evrope, biće ovde i 13. oktobra kada će Keln gostovati u Humskoj. I sudeći po onome što smo videli u Nici srpska policija bi morala već sada da krene sa pripremama za taj meč, jer nemački huligani izrasli su u jednu od najbezobzirnijih grupa Evrope.

O tome svedoči i epilog iz Francuske – 32 povređene osobe na jučerašnjem okršaju koji su, prema obrazloženju domaćina, započeli gosti kada su pod dejstvom alkohola krenuli na Nicine navijače. Među njima: devet povređenih policajaca, jedna osoba je ubodena ili posečena nožem, sve skupa četiri u bolnici, a jedna se bori za život.

Izabrane vesti

Ta jedna je bila u bojama Kelna, mada je pristigla iz Pariza. Neće skoro nazad, nažalost, pomenuti navijač je pao sa tribine visoke oko pet metara. Ironija je ta što ga je sa nje gurnuo – drugi navijač Kelna. Nije video kako mu ovaj prilazi sa leđa. I nije se previše ni obazirao. Samo se vratio da pokupi baklju i opet je zafrljači prema “suparnicima“.

Potpuno ludilo.

Sve je počelo još i pre utakmice, Kelnove pristalice su već u gradu pravili probleme, ali se sve zakuvalo na samoj Alijan Rivijeri. Tamo su imali tribinu sa mestima rezervisanim za 7.800 gostujućih navijača, ali je njih nekoliko stotina preskočilo ogradu i ispred predsedničke lože krenulo ka kopu sa Nicinim navijačima.

Umešala se policija, Nicini ultrasi su krenuli u kontraofanzivu. Letelu su stolice, gvozdene šipke, potpuni haos. Možemo samo da zamislimo šta bi se sve pisalo po Evropi da su u ovakvim neredima učestvovali srpski navijači.

Agencija AFP prenosi da je na Kelnovoj tribini primećeno i prisustvo navijača Pari Sen Žermena, samo kamufliranih u boje nemačkog kluba. Kad je meč i počeo, sa zakašnjenjem od sat vremena, na tom delu tribina bila je istaknuta i zastava Pari Sen Žermenove navijačke grupe “Supras Auteuil“.

Fudbalski klub Nica je ogorčen, policija još više, jer smatra da ni organizatori meča nisu smeli da navijače dva kluba smeste tako blizu.



tagovi

huligani

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara