Džerom Boateng (©Reuters)
Džerom Boateng (©Reuters)

Uprava Bajerna presekla: Auf Wiedersehen, Jérôme

Vreme čitanja: 1min | pon. 05.04.21. | 23:38

Ako je neke dileme i bilo, više je nema...

Bilo je takvih spekulacija, govorkalo se kako bi uprava Bajerna mogla da se predomisli usled izvesnog odlaska Davida Alabe, međutim večeras je Kiker plasirao konačnu odluku uprave Bajerna kao udarnu vest: Džerom Boateng napušta Bajern za tri meseca!

Isti izvor navodi da promene odluke neće biti i da je agent iskusnog defanzivca već obevešten o svemu.

Izabrane vesti

Boateng je stigao u Minhen pre ravno deset godina iz Mančester Sitija za 13.500.000 evra. Za Bavarce je odigrao 354 utakmice i bio deo svakog velikog uspeha od 2011. U poslednje vreme često je bio kritikovan, ali Hansi Flik mu je maksimalno verovao i kada god bi ovaj bio spreman imao je zagarantovano mesto u startnoj postavi.

Tako je bilo u finišu prošle sezone, kada je Bajern s Boatengom u poslednjoj liniji stigao do triplete, tako će biti i u odsudnim utakmica njegove poslednje sezone u klubu, u to nema sumnje. Jer naposletku se ispostavilo da Bajern boljeg od Džeroma Boatenga ipak nema.

Pre dva leta Bajern je imao priliku da proda bivšeg reprezentativca i svetskog prvaka iz 2014. Pari Sen Žermen je tada nudio 35.000.000 evra. Odlučeno je da ostane. Isti ishod bio je i nakon spekulacija od pre sedam, osam meseci, tako da 32-godišnji defanzivac u junu odlazi bez obeštećenja.

Boateng spada u najtrofejnije igrače današnjice, ali i u istoriji minhenskog kluba. U njegovim vitrinama je 21 klupski pehar. I niska se će se vrlo izvesno nastaviti...


tagovi

Džerom Boatengletnji prelazni rok 2021

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara