Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Đurđević dvostruki strelac, Čumić asistent u pobedi Hihona (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 11.01.21. | 22:38

Nekadašnji napadač Partizana se sa 12 pogodaka izjednačio sa De Tomasom na čelu liste strelaca Segunde

Kada je Uroš Đurđević u elementu retko se dešava da Sporting Hihon ne pobeđuje. Ovo pravilo potvrđeno je i večeras u 21. kolu španske Segunde u kojoj je na Molinonu gostovala Fuenlabrada i videla golgeterske sposobnosti nekadašnjeg Partizanovog špica – 2:1.

Serija nepobedivosti Rohiblankosa narasla je na četiri utakmice, a prekinut je mini niz od dva remija ponajviše zahvaljujući srpskom golgeteru goji je treći pu ove sezone bio dvostruki strelac izjednačivši se na čelu liste najefikasnijih sa Espanjolovim Raulom de Tomasom – od večeras obojica imaju po 12 golova.

Izabrane vesti

Domaćin je poveo u 25. minutu kada je proradila srpska veza Nikola Čumić – Uroš Đurđević. Štoper Babin je vanserijskom dugom loptom pronašao nekadašnjeg fudbalera niškog Radničkog, a ovaj na tacni poslužio sunarodnika, koji se malo okliznuo, ali ga to nije sprečilo da donese prednost sastavu iz Asturije. Za momka iz Užica ova asistencija predstavljala je prvi direktan doprinos nekom od golova Hihona ove sezone. U 53. minutu Đurđević je iskoristio nespretnu intervenciju odbrane gostiju i lob udarcem podebljao prednost Hihona.

Fuenlabrada se vratila dva minuta kasnije. Mula je zaustavljen sa bele tačke, ali mu se lopta uz dosta sreće vratila u noge, a mladi Himenez Portero nije uspeo i to da brani. Bez obzira na primljen pogodak, Sporting je uspeo da nastavi odličnu seriju na Molinonu i pokaže svima da je znatno opasniji i teži rival kada nastupa kod kuće gde je vezao 11 utakmica bez poraza.




tagovi

Sporting HihonNikola ČumićUroš Đurđević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara