Đurđević gospodari listom strelaca Segunde, novi gol za bod protiv Espanjola

Vreme čitanja: 2min | ned. 28.02.21. | 19:57

Sporting Hihon ostao jedini neporaženi domaćin ove sezone u drugom rangu španskog fudbala

Ne da Uroš Đurđević prvu poziciju liste strelaca španske Segunde. Juri ga Umar Sadik sa 13 golova, da ga uhvati želi i Raul de Tomas iz Espanjola sa kojim se Sporting Hihon danas sastao u derbiju 27. kola. De Tomas je ostao na brojci od 15 pogodaka, a Đurđević se novim pogotkom dodatno udaljio konkurenciji i sada ima 17. Nažalost crveno-belih, to nije bilo dovoljno za ceo plen na svom stadionu - 1:1.

El Molinon je neosvojiva tvrđava od starta ovosezonskom takmičenja u drugom rangu špasnkog fudbala. I to jedina. Večerašnji meč bio je 14. za rohiblankose u Hihonu, pored osam pobeda, večerašnji remi bio im je šesti. Doneo im ga je nekadašnji fudbaler Partizana.

Izabrane vesti

Srpski internacionalac je u 23. minutu poništio vodeći pogodak koji je desetak minuta ranije postigao Embarba. Na taj način Đurđević nije dozvolio drugoplasiranom Espanjolu da njegovom timu pobegne na devet bodova prednosti. Desnom nogom van šesnaesterca stigao je do petog pogotka u poslednje četiri utkamice. Zadivljujuće deluje podatak da je popularni Đuka postigao čak 17 od 28 prvesntvenih golova Sportinga ove sezone.

Konstantnim uništavanjem protivničkih golmana, korak po korak vodi Rohiblankose ka plej-ofu za Primeru. Pokušaće da u narednih 15 rundi do kraja ligaškog dela pogura Sporting ka jednoj od prve dve pozicije koje direktno vode u elitu, ali čak i da se to ne desi doigravanje za sada deluje poprilično sigurno za tim iz Hihona.

ŠPANIJA, SEGUNDA, 27. KOLO

Sporting Hihon - Espanjol 1:1 (1:1)

/Đurđević 23 - Embarba 12/



tagovi

Sporting HihonUroš Đurđević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara