Uroš Đurđević (©vijesti, Savo Prelević)
Uroš Đurđević (©vijesti, Savo Prelević)

Đurđević u Podgorici: Činiću dobar tandem sa Jovetićem, mnogo je bolji od Leonarda

Vreme čitanja: 2min | ned. 07.03.21. | 13:42

„Pet godina nisam imao komunikaciju sa FSS“, rekao Uroš

Dobila je fudbalska reprezentacija Crne Gore danas novog napadača, Uroša Đurđevića, koji je na predstavljanju rekao da veruje da će činiti odličan tandem sa Stevanom Jovetićem.

Nekadašnji napadač Partizana, sada Sporting Hihona, našao se na spisku igrača za početak mundijalskih kvalifikacija, zbog čega je danas predstavljen novinarima u Podgorici.

Izabrane vesti

Đurđević je tom prilikom rekao da pet godina nije imao nikakav kontakt sa Fudbalskim savezom Srbije i da se sa crnogorskim savezom dogovorio još pre neki mesec.

Želim da igram, imam 27 godina, želim da se dokažem u državnom timu. Kada smo stupili u kontakt početkom godine, nisam imao dilemu. Što se tiče Srbije, imao sam jedan poziv, pre skoro pet godina, bio sam na klupi protiv Gruzije. Posle toga nisam imao komunikaciju“, rekao je Đurđević, a prenose Vijesti.

Dodao je Uroš, strelac 17 golova za Hihon ove sezone, da veruje da ima šta da pruži reprezentaciji Crne Gore.

Mislim da mogu dosta da pružim, a od mene se očekuje da uvek dam maksimum. To sam radio gde god sam igrao. Igram dobro, klub igra dobro, verujem da ću to da prenesem i u reprezentaciji“.

Igrao je Đurđević za Partizan, kada su crno-beli osvojili poslednju šampionsku titulu, a u Crnoj Gori sve vrvi od nekadašnjih i sadašnjih igrača beogradskog kluba. Sada umesto Leonarda, sa kojim je onomad činio šampionski napadački tandem, Urošu će partner u špicu biti Stevan Jovetić.

Stevan je mnogo bolji igrač od Leonarda, iako je i Leonardo zaista majstor. Naravno da očekujem da ćemo biti dobar tandem, lepo je igrati sa takvim asom“.

Inače, dres crnogorskog državnog tima neće biti nepoznanica za Đurđevića. On je još pre 12 godina, kao dečak, bio u mlađim kategorijama Sokolova.

Bili smo u kampu u Plavu. Mnogo je igrača tada bilo sa mnom, a koji su sada u reprezentaciji. Poznajem mnogo momaka, proces adaptacije bi trebalo da bude lak“, istakao je Đurđević.

Reprezentaciju Crne Gore čekaju na početku kvalifikacija za Mundijal dueli sa Letonjom (24.3.), Gibraltarom (27.3.) i Norveškom (30.3.).


tagovi

reprezentacija Crne GoreUroš Đurđević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara