©MN Press
©MN Press

Đuričić: Katastrofalnih deset minuta, nadam se da smo sačuvali sreću za naredne utakmice

Vreme čitanja: 2min | čet. 16.11.23. | 00:04

Reprezentativac Srbije istakao loš ulazak u meč, ali i pozitivne segmente u nastavku

Rano primljenim golom Srbija je pretrpela poraz u prijateljskoj utakmici protiv Belgije, međutim Orlovi su mogli da režiraju i drugačiji epilog, pre svega preko Filipa Đuričića koji je dva puta pogađao okvir gola rivala. Fudbaler Panatinaikosa posle utakmice je sumirao utiske i istakao da je glavni izazov za njega i saigrače utakmica poslednjeg kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Bugarske.

Izabrane vesti

"Zaslužili smo bar nerešeno, ali možemo da budemo zadovoljni. Stvarali smo šanse, napadali i predstavili se u dobrom svetlu. Važnija utakmica očekuje nas u nedelju. Znamo šta nam je činiti u utakmici sa Bugarima i fokus je na tome", rekao je Đuričić.

Uprkos bledom početku, reprezentativci Srbije su u nastavku susreta pokazali drugo lice.

"Ceo tim je dobro odigrao utakmicu, izuzev u prvih 10 minuta u koje smo ušli katastrofalno i primili gol, što je uticalo na naše samopouzdanje, a sami mtim i na igru. Generalno, bila je ovo prijateljska utakmica protiv jake ekipe, koja hoće da igra, nisu bez razmišljanja ispucali ukupno dve lopte. Dobro smo odigrali, iako ima mnogo mesta za napredak. U nedelju nas očekuje najbitnija utakmica".

Đuričić se potom osvrnuo na situacije iz kojih je pogodio stativu i prečku.

"Neverovatno. Kod prve šanse sam se brzo okrenuo i instiktivno šutnuo loevom, slabijom nogom. Mislio sam da ulazi, ali je lopta pogodila stativu. Druga šansa je bila još izglednija. Lopta je malo bežala, morao sam u padu da je zahvatim i delovalo mi je da će završiti u golu, ali sam pogodio prečku. Nadam se da smo sreću sačuvali za drugi put".

U nedelju od 15 časova Orlove očekuje utakmica protiv Bugarske u Leskovcu kojom imaju priliku da overe plasman na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj.

"Drago nam je što je ublažena kazna i što će biti publike. Danas smo igrali pred praznim tribinama i smatram da duele bez navijača treba zabraniti - to je neki drugi sport. Nadam se da ćemo pred punim stadionom proslaviti uspeh kako i dolikuje", rekao je vezni fudbaler.



tagovi

fudbalska reprezentacija SrbijeFilip ĐuričićOrlovi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara