Uroš Đurđević u dresu reprezentacije Crne Gore (©Reuters)
Uroš Đurđević u dresu reprezentacije Crne Gore (©Reuters)

Uroš Đurđević izbija Partizanu i Zvezdi milione iz džepa

Vreme čitanja: 3min | pon. 25.04.22. | 10:23

Crnogorski reprezentativac sa Sporting Hihonom preti Almeriji u poslednjem meču 37. kola španske Segunde

Čelnici klubova sa obe strane Topčiderskog brda navijaju za to da se Almerija plasira u Primeru. Iz dobro poznatih razloga – Partizan čeka aktivaciju klauzule kod Umara Sadika, po kojoj će dobiti 3.000.000 evra, Crvena zvezda bi istovremeno bila bogatija za 1.100.000 evra, jer bi Srđan Babić automatski postao član španskog kluba. Trenutno je tamo samo na pozajmici do kraja sezone. Zanimljivo je to što je naredna prepreka Večitih do tog novca nekadašnji član oba beogradska kluba – Uroš Đurđević.

Njegov Sporting Hihon gostovaće Almeriji od 21 čas, u poslednjem meču 37. kola Segunde. Pred domaćinima je pritisak da moraju da pobede, pošto je u nedelju Valjadolid bio bolji od Mirandesa sa 1:0 i tako ih pretekao na drugoj poziciji, poslednjoj koja vodi direktno u Primeru.

Izabrane vesti

Gužva je na vrhu Segunde. Eibar predvodi kolonu sa 71 bodova, Valjadolid ima dva manje, a Almerija uz ovu utakmicu manje je na 67. Do kraja prvenstva posle ovog ima još pet kola, a čak ni osvajanje treće pozicije na kraju ne mora da znači ostajanje u drugom rangu. Ekipe koje zauzmu od trećeg do šestog mesta će igrati u baražu.

Sporting iz Hihona svakako nema nikakvu šansu da se domogne Primere. Užasan je ove godine, tek je 17, pa ne može ni do baraža. Zapravo, bliži je ispadanju u treći rang, mada je mala šansa da se i to desi, pošto ima sedam bodova više od 19-plasiranog Real Sosijedada B.

21.00: (1,55) Almerija (4,00) Sporting Hihon (6,25)

Za loše rezultate možda i najmanje možemo da krivimo Đurđevića. Nekadašnji omladinac Zvezde, koji je sa Partizanom osvojio 2017. titulu, radio je što je do njega – postizao je golove. Novi reprezentativac Crne Gore je 13 puta pogodio metu, uz to je imao i pet asistencija, pa je ubedljivo najbolji strelac Sportinga. U ovom momentu je i osmi strelac lige, sa po pet datih golova manje od Eibarovog Stoičkova, Ovijedovog Bastona i Đironinog Stuanija.

U vrhu liste strelaca je i Sadik, najbolji igrač Almerije. Nigerijac je ove sezone u Segundi postigao 16 pogodaka i zabeležio sedam asistencija.

------------------------------

Sve utakmice Segunde možete da gledate u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

------------------------------

U prošlom kolu je Almerija osvojila veoma važan bod protiv Valjadolida golom u nadoknadi vremena za 2:2. Međutim, na toj utakmici je Injago Eguaras dobio žuti karton, zbog kojeg je suspendovan za današnji okršaj. Pored njega zbog povreda neće igrati ni Čumi, Martos i Nieto.

S druge strane, Sporting ima dvojicu suspendovanih fudbalera, Riveru i Berta. Takođe, Kalavera, Honi i Gilje Rosas su povređeni.

U prvom okršaju u sezoni 2. novembra, Almerija je slavila u Hihonu sa 1:0 golom rezerviste Laza u 93. minutu. Na toj utakmici su svih 90 minuta na terenu bili i Babić i Sadik.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

ŠPANIJA 2 – 37. KOLO

Petak

Tenerife – Ueska 0:0

Subota

Real Sosijedad B – Amorebijeta 2:1 (2:0)

/Sola 38, Lopez 45+1pen – Guruzeta 53/

Fuenlabrada – Ponferadina 2:3 (2:0)

/Kante 37, Buidini 41 – Enrih 88, Paskanu 90+2, Oheda 90+9/

Kartagena – Đirona 3:0 (2:0)

/Vaskez Perez 11, Kastro 14, De Blasis 63/

Malaga – Eibar 1:3 (1:1)

/Ljamas 4 – Korpas 37, Sol 78, 90+6/

Nedelja

Alkorkon – Ovijedo 1:2 (0:0)

/Viondi 64 – Aias 82, Rama 90/

Ibica – Las Palmas 1:1 (0:1)

/Goldar 62 – Viera 41/

Mirandes – Valjadolid 0:1 (0:1)

/Aguado 3/

Saragosa – Burgos 0:0

Lugo – Leganes 0:0

Ponedeljak

21.00: (1,55) Almerija (4,00) Sporting Hihon (6,25)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Španija 2SegundaSporting HihonAlmerijaUroš ĐurđevićSrđan BabićUmar Sadik

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara