Foto: ©Reuters
Foto: ©Reuters

Uspavanka na Bernabeu, Real nemoćan na generalnoj probi pred finale u Parizu

Vreme čitanja: 3min | pet. 20.05.22. | 22:58

Betis odoleo u Madridu

Šampion Španije zvanično je završio sa obavezama u prvenstvu. Ipak, nisu fudbaleri Real Madrida uspeli da na Primeru stave tačku onako kakva je bila tokom većeg dela – trijumfalno. U utakmici 38. kola pred svojim navijačima, Blankosi su odigrali bez golova sa Betisom.

S obzirom na to da do finala Lige šampiona više neće imati nijednu proveru, video je Karlo Ančeloti većerašnji meč kao generalku pred najvažniju utakmicu u sezoni. Stoga je pomalo neočekivano, za razliku od Jirgena Klopa, čoveka preko puta kojeg će stajati za osam dana u Parizu, na teren izveo praktično startu postavu. Deset od jedanaest igrača koji su se u revanšu polufinala Lige šampiona suprotstavili Mančester Sitiju istrčali su na megdan ovogodišnjem osvajaču Kupa kralja. Jedino je Federiko Valverde ostao na klupi, a umesto njega utakmicu počeo Rodrigo, jedan od heroja Realovog plasmana u polufinale, a potom i finale, kojeg Ančeloti u finišu sezone nagrađuje za golove Čelsiju i Sitiju.

Izabrane vesti

Očekivalo se možda da, s obzirom na to da ni jedni ni drugi nisu imali imperativ, zaigraju nešto ofanzivnije, otvorenije i povrh svega atraktivnije, za svoju dušu, ali se to nije dogodilo. Real je stvorio nekoliko pristojnih prilika, ali nijednu nije pretvorio u gol, pa je vezao i petu utakmicu na Bernabeu na kojoj nije uspeo da zatrese mrežu Betisa! Neslavan niz mogao je da prekine Karim Benzema u samom finišu utakmice najboljom prilikom za domaći tim, ali je sa svega sedam metara u trku pucao malo iznad prečke.

I Betis je do najbolje prilike stigao pred kraj meča, samo koji minut posle Benzeminog poraza. Propustio ju je Hoakin u svojoj jubilarnoj 600. utakmici u Primeri. Borha Iglesijas mu je loptu sa boka sjajno posmpremio na peterac, ali žlegenda andaluškog kluba nije stigla da se namesti na udarac, te je loptu poslala visoko preko gola.

Zapaženu partiju pružio je Vinisijus. Brzonogi Brazilac maltretirao je Sabalija kraj aut-linije tokom svih 90 minuta, ali su ga odluke u samoj završnici koštale toga da dopiše još koju asistenciju kraj svog imena. Kako bilo, bez ikakve sumnje će predstavljati najveću opasnost po Trenta Aleksander-Arnolda sledećeg vikenda. Na visokom nivou odigrao je Načo, bezbedno, sigurno, bez kriznih momenata, što će svakako olakšati odluku Ančelotiju ukoliko David Alaba ne bude sto odsto spreman za megdan sa Liverpulom.

Iako je do samog kraja išao na pobedu, o čemu svedoče i izmene u drugom poluvremenu (Kamavinga, Valverde, Sebaljos), nije Italijan zaboravio ni na odlazeće fudbalere, Iska i Marsela, kojima je u drugoj polovini nastavka dao priliku da se oproste od domaćih navijača.

U drugom meču dana, u predgrađu Madrida, bilo je znanto uzbudljivije. Levante je takođe u utakmici bez rezultatskog značaja posle preokreta savladao Rajo Valjekano - 4:2 (3:1). Domaćin je poveo golom Alvara Garsije u ranoj fazi utakmice, ali su gosti iz Valensije već do poluvremena preokrenuli rezultat. Junak povratka gostujuće ekipe bio je Melero koji je postigao izjednačujući pogodak sredinom prvog poluvremena, a u prvom minutu nadoknade prvog dela duplirao prednost Levantea.

Rajo se vratio u život u 61. minutu kada je Serđi Gvardiola pogodio sa bele tačke, ali je Koke petnaestak minuta kasnije goste vratio na bezbednih "plus dva".

PRIMERA – 38. (POSLEDNJE) KOLO

Petak

Rajo Valjekano - Levante 2:4 (1:3)

/Garsija 18, Gvardiola 61pen - Melero 26, 45+1, Marti 44, Koke 76/

Real Madrid - Betis 0:0

Subota

17.30: (2,70) Valensija (3,15) Selta (2,70)

Nedelja

17.30: (2,85) Elče (3,00) Hetafe (2.70)

20.00: (4,40) Alaves (3,50) Kadiz (1,85)

20.00: (1,45) Granada (4,40) Espanjol (7,25)

20.00: (3,35) Osasuna (3,35) Majorka (2,20)

22.00: (2,10) Barselona (3,50) Viljareal (3,45)

22.00: (2,60) Sevilja (3,10) Atletik Bilbao (2,85)

22.00: (2,75) Sosijedad (3,05) Atletiko Madrid (2,75)

***kvote su podložne promenama



Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara