Foto: Reuters
Foto: Reuters

Uspavanka na Mineirau, Kruzeiru Brazileirao sve dalji

Vreme čitanja: 2min | sre. 30.12.20. | 05:03

Lisice Luiza Felipea Skolarija osvojile samo tri boda u poslednje četiri runde

Sa 32. kolom brazilske Serije B šanse Kruzeira da ostvari ono o čemu mašta od starta sezone, povrtaka u elitni rang, dodatno su umanjene. Jer u trenucima kada je ekipa Luiz Felipa Skolarija koji je 2002. godine kao trener doneo reprezentaciji Brazila Svetsko prvenstvo, trebalo da pokaže najviše karaktera, želje i žara, umesto da niže pobede, prikazivala je bleda izdanja. Takvo je bilo i večerašnje na Mineirau protiv Kujabe - 0:0.

Tri boda iz poslednje četiri runde - premalo da bi brazilski velikan uhvatio priključak za timovima koji se šepure u zoni promocije u Brazileirao. Činjenica je da je večeras preko puta stajao jedan od predstavnika serije B koji su najviše pokazali, ali to nije nikakvo opravdanje za četvorostrukog šampiona Brazila i ekipu koja se dva puta pela na tron Južne Amerike.

Izabrane vesti

Nisu lisice, uprkos činjenici da im se posle suspenzije vratio najbolji strelac Rafael Sobis, uspele da unovče nijedan od šest udaraca koji su išli u okvir gola. Ali generalno meč u Belo Orizonteu nije obilovao prevelikim i čestim uzbuđenjima. Najbolju šansu na utakmci propustio je Kujabin Pjerini posle pola sata igre, dok je u uvodnim minutima drugog Karlos istrčao ispered gol linije i skratio ugao Kruzeirovom Artutu Kajkeu.

Sve u svemu premalo od posrnulog Kruzeira i ekipe koja će se u narednih šest kola svim raspoloživim sredstvima boriti da sačuva mesto koje joj naredne sezone garantuje mesto u Seriji A.

SERIJA B - 32. kolo

Utorak

Avai - CRB 1:0 (0:0)

Sreda

Kruzeiro - Kujaba 0:0

21.00: (2,55) Žuventud (3,00) Ponte Preta (2,80)

Subota

20.30: CSA - Sampajo Korea

22.45: Oeste – Figueirense

Nedelja

01.00: Guarani - Amerika Mineiro

20.00: Šapekoense – Pelotas

22.15: Vitorija - Operario

Ponedeljak

21.00: Parana - Botafogo

Utorak

00.00: Konfijansa - Nautiko



tagovi

Luiz Felipe SkolariKujabaKruzeiro

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara