Uspostavljena veza Partizana i Džigija, čeka se Liga Evrope

Vreme čitanja: 3min | čet. 20.08.20. | 09:46

U ovom trenutku klub iz Humske je prebukiran u manevru, prvotimac Askolija razmatra i ponude iz Italije, ali do 5. oktobra svašta je moguće

Vrati se u Humsku skoro u svakom prelaznom roku makar po jedno dete kluba, u aktuelnom sastavu takav pedigre krasi Milana Smiljanića, Rajka Brežančića, Lazara Markovića i Uroša Vitasa, od jeseni možda i – Nikolu Ninkovića.

Partizanova uprava označila je prvotimca Askolija željom za započeti takmičarski cuklus i tim povodom kontaktirala je s njegovim agentom Ivicom Pavlovićem, dokazanog kad su u pitanju poslovi sa Italijanima. Kako se može čuti, u ovom trenutku popularni Džigi je više potencijalna, nego realna meta, ali vredi notirati da se razgovori vode i da su crno-beli spremni da „zalegnu“ za vezistu iz „klase 1994“. Ako se za njegov angažman stvore uslovi.

Izabrane vesti

U ovom trenutku nijedna strana ne želi da brza. Partizan je prebukiran na pozicijama u manevru i sve dok ne bude jasno hoće li drugu sezonu uzastopno učestvovati u grupnoj fazi Lige Evrope neće po svaku cenu juriti pojačanja u tom delu tima. Pre svega što su uvodni mečevi Superlige pokazali da je problem uklopiti sve strance i za slučaj da se ostane samo na domaćim takmičenjima neće biti potrebe za novajlijom u ofanzivi, bez obzira da li je reč o Ninkoviću ili drugom igraču. Ionako prelazni rok traje čak do 5. oktobra, što je dodatni razlog da viceprvak Srbije temljeno razmotri opciju povratka.

S druge strane, ako Parni valjak uspešno završi kvalifikacioni put stvoriće se više nego povoljan ambijent za angažman Nikole Ninkovića. Pošto bi imali zagarantovane dve utakmice sedmično crno-beli bi morali da prošire kadar u svetlu činjenice da su minule sezone ostali bez šanse za titulu zbog skraćene rotacije i otuda se rodila ideja za povratkom nekadašnjeg mladog reprezentativca. Pogotovo što je Ninković, osim emotivnie vezanosti za Topčidersko brdo, sposoban da pomogne na više pozicija: od levog krila, preko centralnog veznog, možda u napadu, čak i zadnjeg veznog na nekim utakmicama.

Osim činjenice da Ninkovićeva omiljena mesta trenutno pokrivaju Takuma Asano, Džigijev ispisnik Lazar Marković, kao i Sejduba Suma, a kao „bonusi“ pretenduju Filip Stevanović i Lazar Pavlović, drugi veliki ograničavajući faktor realizaciji posla usko je skopčan sa finansijama. Partizan je platio Makija Banjaka Olimpiji 500.000 evra i kad se sa sličnim zahtevom suočio u Lozani digao je ruke od već viđene kupovine desnog beka Nikole Boranijaševića. Zato je teško poverovati da u ovom trenutku klub ima/želi/može da plati obeštećenje Askoliju za Nikolu Ninkovića.

Pre svega usled činjenice da Askoli visoko vrednuje svog prvotimca. Ne manje od 2.000.000 evra, koliko je navodno zimus tražio Napoliju, usled spremnosti Aurelija de Laurentisa da ga kupi i odmah prosledi u drugi klub kojim rukovodi, Bari. Do realizacije posla nije došlo između ostalog i što klub sa stadiona „Sveti Nikola“ nije izborio promociju u viši rang, ali to nije uticalo na Ninkovićeve igre, sezonu je okončao sa devet pogodaka i 13 asistencija, što je sjajan učinak u drugoligaškoj konkurenciji. Toliko dobar da je privukao pažnju Verone, želi ga Ivan Jurić, s kojim je sarađivao u Đenovi.

Isto kao što se Partizanu ne žuri, tako i Nikola Ninković razmatra i ponude iz Italije. Što je prirodno i razumljivo, jer ko se jednom otisne na Apenine maltene samo menja klubove, ne i zemlju. A Džigi već četiri i po sezone šparta terenima na „Čizmi“ (Kjevo, Đenova, Empoli, Askoli). Deluje da je na njima promenio ponašanje, uprkos povremenim ispadima izrastao u lidera ekipe, što je potvrđeno učinkom. Bez njega u timu u poslednje dve sezone Askoli je na učinku od samo dve pobede na sedam utakmica, a sa momkom iz Bogatića osvajao je 1,25 bodova po meču na terenima Serije B.

Na potezu je Partizan, čije rukovodstvo pamti vanredan gest Nikole Ninkovića iz zime 2016. kad je oprostio dugove. Nekad se i to ceni. Jednako ili više od fudbalskog umeća.

 









tagovi

Nikola Ninković

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara