Maksim Krepo, Milan Borjan i Dejn Sent Kler (©AFP)
Maksim Krepo, Milan Borjan i Dejn Sent Kler (©AFP)

Usred Los Anđelesa sudar golmana koji bi da uzmu mesto Borjanu

Vreme čitanja: 3min | ned. 01.05.22. | 23:15

Karlos Vela i drugovi posle istorijskog starta dočekuju Minesotu, Dejn Sent Kler i Maksim Krepo spremni da se dokažu kanadskom selektoru

Predvođeni Karlosom Velom fudbaleri Los Anđelesa ne pamte bolji početak sezone. Izjednačili su rekord kluba sa osvojenih 19 bodova na prvih osam mečeva. Takav start nije u MLS viđen od 2012. godine kada je Kanzas Siti uhvatio zalet sa 21 bodom (sedam pobeda i poraz). Vezali su izabranici Stiva Čerundola tri pobede posle jedinog poraza koji im je naneo gradski rival LA Galaksi uz gol razliku 10:3 i žele da nastave trijumfalnu seriju i ujedno da prekinu negativan niz u okršajima sa Minesotom.

Lunse su dobili samo u prvom okršaju pre četiri godine (2:0). Nakon toga pretrpeli su dva poraza od sastava iz Sent Pola, a prethodna tri okršaja ovih rivala okončana su bez pobednika.

Izabrane vesti

Minesota nije dozvolila da je porazi od Sijetla i Ostina uznemire, vratila se na pobedničke staze trijumfom nad Kolorada Repidsima (3:1), a potom tukla Forvard Medison u Kupu (2:0) i minule sedmice razbila Čikago kod kuće (3:0). Vezali su Lunsi tri trijumfa u ligi prvi put od 2020. godine, imaju tradiciju na svojoj strani i s pravom se nadaju da bi mogli da makar ostanu neporaženi po četvrti put u sudaru sa timom iz Kalifornije.

Ipak, čeka ih težak zadatak. Los Anđeles igra dobro, a karakteristično je da posle golova Kelija Akoste i Makedonca Denija Musovskog protiv Sinsinatija za preokret (2:1) ima 12 strelaca od početka sezone. Nijedan tim nema više od devet. LAFC ima više strelaca, nego Minesota golova (11). Izdvaja se sjajni Vela sa četiri pogotka i tri asistencije.

Glavni adut gostiju biće Emanuel Rejnoso. Upisao je gol i asistenciju protiv Fajera minule subote, a pre toga je protiv Repidsa u dva navrata spojio saigrače sa golovima. Bio mu je to deveti meč u dresu Minesote na kojem je učestvovao u dva ili više pogodaka, a samo Kevin Molino (13) i Darvin Kintero (10) imaju više nastupa sa takvim učinkom u istoriji Lunsa.

Kada su sastavi u pitanju, Čerundolo neće moći da računa Ismaela Tažuri Šradija, Brajan Rodrigeza i Džulijana Gejnsa. Van stroja su već neko vreme i Erik Duenjas i Edi Segura. Minesota najvećih problema ima u sredini terena. Vil Trep je suspendovan, Hasani Dotson je završio sezonu zbog kidanja prednjih ukrštenih ligamenata desnog kolena, Patrika Veu muči koleno, dok se od povrede butine oporavlja i Romejn Metanir.

Interesantan je i okršaj dvojice kanadskih golmana Dejna Sent Klera i Maksima Krepoa. Dvojac se nada da bi mogao da zameni Milana Borjana među stativama državnog tima na Svetskom prvenstvu u Kataru i biće veoma motivisani na svakom susretu ove sezone.

Krepo (27) od ovog leta nosi dres tima iz Grada anđela, a iza sebe ima i 15 nastupa u dresu sa državnim grbom. Sent Kler (24) je od 2019. godine član Minesote, a dosad je jednom stajao među stativama Kanade. Borjan ipak ima mnogo duži staž, ogromno iskustvo u daleko kvalitetnijim takmičenjima, a izneo je i kompletne kvalifikacije, te poneo velike zasluge za plasman Mejlp Lifsa na Svetsko prvenstvo, prvi put od 1986. godine i Mundijala u Meksiku.

MLS

Ponedeljak

04.00: (1,48) Los Anđeles (4,40) Minesota (6,75)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

Los Anđeles FCMinesotaMLSMilan BorjanKarlos Vela

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara