Maunt protiv Poljaka (© Reuters)
Maunt protiv Poljaka (© Reuters)

Uvek direktni Roj Kin: Idioti ne vide kakav je igrač Maunt

Vreme čitanja: 2min | sre. 31.03.21. | 22:11

Uprkos navijačkim željama da počnu Griliš ili Foden

Protiv San Marina prvo poluvreme. U Albaniji svih 90 minuta. Martovski kvalifikacioni ciklus završio je Mejson Maunt kao starter i na trećoj utakmici u dresu Engleske, protiv Poljske. Dokaz da mu Geret Sautgejt veruje.

Baš kao što su ga Frenk Lampard ranije, a Tomas Tuhel sad, redovno stavljali u prvih 11 Čelsija.

Izabrane vesti

No, ostrvska javnost nije saglasna sa izborom selektora. Nadala se Džeku Grilišu iz Aston Vile, smatrala da bi na desnom krilu trebalo da počne Fil Foden, ceneći njegov napredak pod palicom Pepa Gvardiole. Doduše, Foden je bio starter, ali je igrao nešto povučenije u odnosu na Mančester Siti. Maunta navijači nikako da „svare“. Roj Kin im uzvraća prepoznatljivim stilom.

Prilično je važno da steknete poverenje trenera. Uopšte nije bitno šta misle ljudi van fudbala. Ionako tamo ima dosta idiota“, bez dlake je bivši as Mančester junajteda, godinama angažovan kao stručni konsultant.

Nema zbora, dobri su i Griliš i Foden, međutim, kvalitetan je i Maunt. Ove sezone skupio je 39 utakmica u svim takmičenjima.

Igrači sami sebi obezbeđuju mesta u klubu ili državnoj selekciji. A Mejson je toliko kvalitetno igrao kod svakog trenera da im ne preostaje ništa drugo nego da konstatuju kako za njega uvek ima mesta u prvih 11“.

Čuveni Irac hvali mentalitet 22-godišnjeg krilnog veziste, koji se u prvi tim Plavaca probio posle kaljenja u Derbiju.

Izvanredan igrač. Ima ga na svakom delu terena. Nikad ništa loše o njemu nisam čuo. Ostavlja utisak besprekornog momka. Pritom, prihvatio je pozajmicu, vratio se u Čelsi, izborio mesto i naučio da se probija težim putem. Fantastičan je“, dodao je večiti brbljivac Roj Kin.


tagovi

reprezentacija Engleskekvalifikacije za svetsko prvenstvoKvalifikacije za SP 2022.Mejson MauntRoj Kin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara