Milan Borjan (©Star Sport)
Milan Borjan (©Star Sport)

Uz rame sa najvećima: Borjan prestigao Savića i juri Pižona na večnoj listi

Vreme čitanja: 2min | čet. 27.08.20. | 16:41

Sjajni čuvar mreže odigrao 42. evropsku utakmicu u dresu Crvene zvezde, pa je ispred njega još samo četvrta Zvezdina zvezda

Kada je u junu 2017. godine stigao u Crvenu zvezdu mnogi su bili skeptični, ali sada gotovo da nema navijača srpskog šampiona koji ga ne smatra najzaslužnijim za najveće uspehe u novijoj istoriji kluba. Milan Borjan je postao stub Zvezdinih, ne samo šampionskih trenutaka, već pre svega evropskih poduhvata, a sada je došao nadomak mogućnosti da se zlatnim slovima upiše u istorijske knjige najvećeg kluba sa ovih prostora. Sa utakmicama protiv Evrope i Tirane kapiten crveno-belih je upisao 42. nastup u evropskim takmičenjima, čime je na drugom mestu večne liste prestigao legendarnog Dušana Savića (41) i ozbiljno prišao do skora nedodirljivoj četvrtoj Zvezdinoj zvezdi Vladimiru Petroviću Pižonu, koji je na vrhu sa okruglo 50 evropskih nastupa.

Naravno da se ovdašnja vrmemena mnogo razlikuju od tih davnih, s obzirom da sada praktično u tri-četiri sezone možete da odigrate onoliko mečeva koliko neki nisu mogli ni za čitavu deceniju, ali to nimalo ne umanjuje Borjanov učinak. Zvezdin čuvar mreže je do sada branio na 142 utakmice u crveno-belom dresu, a na čak 70 mu je mreža ostala netaknute, što je vanserijski učinak.

Izabrane vesti

Prvi meč u Evropi na kom je Borjan stao na gol Crvene zvezdde odigran je 27. jula 2017. godine protiv Sparte iz Praga u kvalifikacijama za Ligu Evrope, kada su crveno-beli slavili sa 2:0 i praktično otvorili seriju uspeha pod vođstvom Vladana Milojevića. Usledile su utakmice u Superligi, revanš sa Spartom i ključni okršaji sa Krasnodarom, kada je Borjan u nadoknadi vremena maestralnom paradom odbranio udarac glavom Grankvista i doneo Zvezdi evropsku jesen.

Uspesi su nastavljeni, posle Lige Evrope stigle su i dve Lige šampiona, a sada je u toku napad na novu grupnu fazu. Crvena zvezda u ovom trenutku ne igra blistavo, ali je Borjan i dalje na visini zadatka, što je pokazao i u Tirani. Nema sumnje da će biti na visini zadatka onda kada se bude lomila koplja u dve naredne evropske utakmice.

 


tagovi

Milan Borjan

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara