Slavlje fudbalera Sao Paula (Reuters)
Slavlje fudbalera Sao Paula (Reuters)

Uzalud duplo skuplji tim, Palmeiras ponovo mušterija Sao Paula u Kupu

Vreme čitanja: 2min | pet. 14.07.23. | 02:54

Trikolori prošli u polufinale i nastavili put ka peharu koji nikada nisu osvojili

Godinama unazad Flamengo i Palmeiras dominiraju kako domaćom brazilskom, tako i kontinentalnom fudbalskom scenom. Finansijski, trenutno dva najmoćnija kluba Južne Amerike uglavnom se smenjuju na tronu Brazileiraa (uz izuzetak Mineirove titule 2021.) i na krovu Kopa Libertadores. Ali bez obzira na kvalitativnu i ekonomsku inferiornost, Sao Paulo je kao i prošle sezone, i u aktuelnoj pronašao način da eliminiše Palmeiras. Pre godinu dana Verdao mu je bio mušterija u osmini finala, ovoga puta Trikolori su ga preveslali u četvrtfinalu i nastavili put ka trofeju koji nikada nisu osvajali - 1:2 (1:0).

Dve utakmice i dve pobede za ekipu sa Morumbija. U onoj pre nedelju dana presudan je bio pogodak iskusnog Rafinje, nekadašnjeg fudbalera minhenskog Bajerna i osvajača Lige šampiona. Noćas je Palmeiras na svom Alijanc Parku iskoristio prvo poluvreme da golom Hoakina Pikjeresa anulira zaostatak iz prvog meča, ali je u drugom poluvremenu potpuno nestao sa terena i nije uputio niti jedan udarac ka golu gostujućeg tima.

Izabrane vesti

Izabranici Dorivala Žuniroa kaznili su jalovu igru tima čiji igrački kadar vredi gotovo 150.000.000 evra i već od 49. minuta ga golom Kaja Pauliste ponovo bacili u nepovoljnu situaciju i naterali da juri rezultat. Ali premalo su puleni Abela Fereire pokazali na polovini rivala.

Sao Paulo se sledstveno povoljnom rezultatu nije previše otvarao, već je vrebao šansu da zada rivalu konačni udarac. Dočekao ju je u 89. minutu posle kombinacije dvojice rezervista. Huan je samo tri minuta po ulasku u igru spakovao gol Davidu koji je na teren ušao u 75. Prelako je ispala visoko postavljena odbrana domaćina, a koji sekund nakon što je David istrčao sam pred Vevertonov gol, domaći navijači na Alijanc Parku su utihnuli.

Palmeirasu će poslednja titula u kupu, ukupno četvrta, ostati ona iz 2020. godine, a Sao Paulo nastavlja pohod na premijernu i na prvo finale od 2000. godine. Posao mu neće biti lak ko god da se nađe sa druge strane. A mesto među četiri već je obezbedio Flamengo, odnosno Gremio koji je nešto ranije na penale izbacio Baiju. Četvrti učesnik polufinala znaće se posle revanša Korintijansa i Amerike Mineiro koja ima minimalnu prednost posle 90 minuta borbe.

Podsetimo da se Sao Paulo čak sedmi put u istoriji plasirao u polufinale (2000, 2002, 2012, 2015, 2020, 2022 i 2023. godine), ali da su u poslednjih pet navrata nije uspevao da stigne do borbe za pehar.


tagovi

Kup BrazilaSao PauloPalmeiras

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara