(©MN Press)
(©MN Press)

Užarene klupe u Superligi: Od 16 klubova 11 promenilo trenere

Vreme čitanja: 3min | sre. 08.06.22. | 10:40

Samo pet timova, zasad, ostaje sa istim stručnjacima

Ako je suditi po reakcijama po završetku prethodne sezone, malo koji klub u Superligi Srbije je zadovoljan ostvarenim rezultatima. Na današnji dan, a poneki su već počeli pripreme, gotovo tri četvrtine klubova koji će igrati naredne takmičarske godine u eliti je – promenilo trenere!

Vrteška vrti bez stajanja, pre godinu dana uoči nove sezone imali smo slučajeva da su treneri postavljani, a onda menjani pre nego što je lopta mrdnula sa centra na startu prvog kola.

Izabrane vesti

I ovog leta je bilo iznenađujućih promena, kao što je, recimo, odluka Aleksandra Linte da iz Voždovca ode u Radnik ili odlazak Radoslava Bataka sa mesta šefa struke Radničkog iz Niša taman kada je izborio povratak „Reala sa Nišave“ na evropsku scenu.

Najpre, Partizan će u sezonu ući sa novim trenerom posle ostavke Aleksandra Stanojevića, ali iako je prozivka u ponedeljak, još se ne zna ko će biti kormilar crno-belog broda.

Čukarički je predstavio Dušana Kerkeza kao šefa struke, dok je Tomislav Sivić prešao iz Novog Pazara u Radnički iz Niša. A, na upražnjenu klupu u Pazaru seo je Vladimir Gaćinović.

Menjalo se i u Novom Sadu. Nova uprava – novi trener. Iz Grčke se u Superligu vratio Milan Rastavac i prihvatio da bude šef struke Vojvodine, koja u sezonu ulazi sa velikim ambicijama.

Iz Radnika je Dušan Đorđević otišao u Napredak, u Surdulicu je iz Voždovca došao Aleksandar Linta, a klupa Zmajeva je i dalje upražnjena.

Neobična scena u Lazarevcu, iako je bilo gorkih reči u finišu prvenstva, Dejan Đurđević se vratio na mesto prvog trenera Kolubare.

Otišao je Nenad Lalatović iz kragujevačkog Radničkog u Borac iz Banjaluke, a na Čika Dači još vagaju kome da ukažu poverenje da vodi tim naredne sezone.

Neočekivano, novi superligaš, debitant, Mladost GAT je takođe ostao bez trenera, pošto je Ljubomir Ristovski napustio klub.

Na kraju, samo pet klubova ostaje sa istim trenerima sa kojima su završili prethodnu sezonu. Dejan Stanković je u Zvezdi, Žarko Lazetić u TSC-u, Slavko Petrović će i dalje voditi Spartak, Dragiša Žunić ekipu Mladosti iz Lučana, dok je povratnik Javor ostao sa Igorom Bondžulićem na klupi.

Niko se neće iznenaditi ako bude noviteta i pre 9. jula, za kada je zakazan start nove sezone.

TRENERI U SUPERLIGI

Crvena zvezda – Dejan Stanković

Partizan - ?

Čukarički – Dušan Kerkez

Radnički Niš – Tomislav Sivić

TSC – Žarko Lazetić

Voždovac - ?

Vojvodina – Milan Rastavac

Napredak – Dušan Đorđević

Radnik – Aleksandar Linta

Kolubara – Dejan Đurđević

Mladost – Dragiša Žunić

Spartak – Slavko Petrović

Novi Pazar – Vladimir Gaćinović

Radnički Kragujevac – ?

Mladost GAT – ?

Javor – Bondžulić

*boldovani su treneri koji su ostali iz prošle sezone


tagovi

Dušan KerkezTomislav SivićDušan ĐorđevićAleksandar LintaNapredak KruševacRadnik Surdulicafk voždovacRadnički NišČukaričkiFK PartizanSuperliga Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara