Lionel Mesi (©AFP)
Lionel Mesi (©AFP)

Uzavrele strasti i trik čarobnjaka: Mesi raspametio Argentince, sve se treslo na Monumentalu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 08.09.23. | 04:28

Igla nije imala gde da padne, sudijska pištaljka nije mogla da se čuje na startu kvalifikacija za Mundijal…

Ekvadorci su došli sa “nožem u zubima”, znali su da samo ratničkim pristupom mogu da se nose sa Argentincima. Bilo je kao nekada: lopta može da prođe, ne i igrač. Stasti su bile uzavrele, Monumental je “goreo”, a kada je sve počelo da se trese – čarobnjak je izveo trik, magija sa Mundijala još nije prošla. I dalje je rasipa.

Povremeno su Argentinci pravili akcije da ti pamet stane, lopta je “crtala” po terenu, ali sve se završavalo hvatanjem navijača za glavo. Iz pozicione igre – ništa. Nula. Ili bi Lautaro Martinez promašio i tako podstakao kritičare da ga još žešće osporavaju, ili bi odbrana raščistila, ili bi Ernan Galindez u poslednji čas odbranio. Ali, kada je dosuđen slobodan udarac i Lionel Mesi se latio lopte, mogao je da bude samo jedan ishod – 1:0 (0:0).

Izabrane vesti

Argentinskoj groznici nema kraja, traje još od Mundijala u Kataru. Prelila se i na naredni kvalifikacioni ciklus. A, u njemu na startu – pobeda. Tek da krene kako treba. Tesna, mukom izvojevana, ostvarena na jedvite jade. Morao je Lionel Mesi da posluži nešto iz svoje kuhinje, da još jednom podseti sve šta ume ta levica.

Znali su i Ekvadorci da neće biti dobro, da ništa gore nisu mogli da naprave, da će ih faul skupo koštati. Jedan pogled preko žida, hirurški precizno odmerenoza transf na Monumentalu i 104. pogodak u dresu sa državnim grbom. Malo pre no što se ušlo u poslednjih deset minuta agonija je bila gotova za Argentinu, došao joj je kraj.

Toliko je Ernan Galindez maltretirao Gaučose, ušao u glavu izabranicima Lionela Skalonija, a opet kad je Lionel Mesi stao pored lopte i opalio po njoj, mogao sve samo pogledom da isprati. Ni blizu da skine. Gol pogledajte OVDE.

Pretvorio se Monumental tada u vulkansko grotlo, kao i kada je Lionel Mesi predao traku Anhelu di Mariji, ustupio mesto Ezekijelu Palasiosu i napustio teren. Ispraćen je ovacijama. Na stadionu River Plejta igla nije imala gde da padne, sudijska pištaljka nije mogla da se čuje, a Ekvadorcima je malo nedostajalo da pokvare veliku žurku.

Nisu imali mrtvu šansu, tek nekoliko polu. Ali, i te kako su mogli da odnesu bod i ukoče Argentince. Ulazili su u klinč sa njima, proključala je u nekoliko navrata vrela južnoamerička krv. Sukobljavli su se Rodrigo de Pol i Mojzes Kajsedo, kasnije i Kristija Romero i Ener Valensija, umalo u dva navrata da situacija eskalira. Zadržao je sudija Roldan sve pod kontrolom, da bi u finišu Lionel Mesi pogotkom anestezirao Ekvador.

KVALIFIKACIJE ZA SVETSKO PRVENSTVO (JUŽNA AMERIKA) – 1. KOLO

Petak

Paragvaj - Peru 0:0

Kolumbija - Venecuela 1:0 (0:0)

/Bore 46/

Argentina - Ekvador 1:0 (0:0)

/Mesi 78/

Subota

01.00: (1,75) Urugvaj (3,60) Čile (5,60)

02.45: (1,05) Brazil (16,0) Bolivija (95,0)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Mundijal 2026reprezentacija Ekvadorafudbalska reprezentacija Argentine

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara