Nenad Lalatović i Valdas Dambrauskas (©Starsport, ©Reuters)
Nenad Lalatović i Valdas Dambrauskas (©Starsport, ©Reuters)

Uzbudljiv spisak Vošinih želja za novog šefa: Lalatović, Paunovićev đak i bivši trener Ludogoreca

Vreme čitanja: 2min | sub. 23.12.23. | 15:32

Promocija novog stratega očekuje se već početkom naredne sedmice

Iznenadna ponuda iz Japana i odlazak Ranka Popovića u Kašimu Atlers nametnuo je ozbiljan zadatak upravi Vojvodine da pronađe pravo rešenje na klupi pred drugi deo sezone. Još nije poznato ko će preuzeti kormilo novosadskog superligaša, ali je u opticaju nekoliko imena. Kako saznaje Mozzart Sport, na "Karađorđu" ozbiljno razmišljaju da obnove saradnju sa Nenadom Lalatovićem, kojem bi to mogao da bude treći mandat na klupi Stare dame, a peti u Novom Sadu, jer je predvodio Proleter i u finišu prošle sezone Mladost GAT.

U ovom momentu problem oko angažmana temperamentnog stratega Voši predstavlja njegov važeći ugovor sa Spartakom iz Subotice, jer je Lalatović "Golubove" preuzeo sredinom novembra posle smene Aleksandra Keržakova i napravio dobre rezultate. Prema informacijama našeg portala, Lalatović je već rekao igračima Spartaka da ostaje na krajnjem severu Srbije, ali je svakako moguć obrt narednih dana, nakon pregovora sa rukovodstvom novosadskog kluba.

Izabrane vesti

Osim Nenada Lalatovića, potencijalni kandidat za naslednika Ranka Popovića je i Marko Mitrović, koji je bio deo stručnog štaba Veljka Paunovića, kada su "Orlići" osvojili Mundijalito na Novom Zelandu, 2015. godine. Mitrović trenutno radi u Sjedinjenim Američkim Državama, gde predvodi selekciju SAD U-23, a ranije je kao asistent radio u Napretku iz Kruševca, Čikagu i Redingu.

U krugu kandidata nalazi se i ime jednog inostranog trenera. Reč je o 46-godišnjem Valdasu Dambrauskasu. Litvanac je trenutno bez angažmana, a u trenerskoj karijeri je, između ostalih, prevodio Ludogorec i Žalgiris. Imao je i dve epizode u susednoj Hrvatskoj, kao šef stručnog štaba HNK Gorica i Hajduka iz Splita.

Lalatovićev plus je taj što je već radio u Novom Sadu i vodio ekipu do drugog trofeja u Kupu Srbije, 2020. godine. Pride su bili treći u šampionatu, što je i sada cilj Vojvodine.

Promocija novog trenera na "Karađorđu" očekuje se vrlo brzo, već početkom naredne sedmice.



tagovi

Nenad LalatovićFK VojvodinaValdas DambrauskasMarko Mitrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara