Uživaj u fudbalu, igraj kao Atalanta! Rim se poklonio Boginji provincije (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 30.09.20. | 22:37

Ubedljivo slavlje Gasperinijevog tima protiv Lacija - 4:1

Teško da u Evropi postoji manji klub koji igra bolji fudbal od Atalante. Tako je bilo i prošle sezone, ali čini se da je ove fenomenalni sastav Đan Pjera Gasperinija spreman da dodatno podigne lestvicu i uključi se u borbu za sve moguće trofeje. Atalanta je naučila kako se pobeđuju utakmice, strah od rvala više ne postoji, postoji samo konačan cilj - to je pobeda. A kada se pobeđuje to se čini sa posebnim tonom, obavezno uz nekoliko majstorskih, vanserijskih fudbalskih poteze. Na taj način je večera savladan Lacio na svom Olimpiku - 4:1 (3:0).

A kada pričamo o fudbalskim majstrijama u Atalanti i italijanskom fudbalu, onda je prva aistencija neverovatni Papu Gomez. Iskusni Argentinac je večeras sa dva gola častio Nebeskoplave, od kojih je drugi bio deo fudbalske čarolije. Atalanta je igrala konkretno, direktno, visoko je napadala Lacio i odmah ga uhvatila na spavanju. Već posle prvog poluvremena je sve bilo rešeno. Krenulo je golom Gosensa u 10. minutu, a odlični Nemac je sjajnim centaršutom u 32. minutu pronašao usamljenog Hatebura. Fenomenlno prvo poluvreme Gasperinijevog tima zaokružio je Papu. Gomez je primio loptu na ulasku u kazneni prostor, driblingom izbacio Aćerbija, a onda poslao loptu u drugi ugao gola Tomasa Strakoše.

Izabrane vesti

Lacio je dominaciju na terenu uspostavio na početku drugog poluvremena, što je krunisano golom Kaiseda na centaršut Milinković Savića u 57. minutu. Ipak, svaku nadu ekipe Simonea Inzagija samo četiri minuta kasnije raspršio je Gomez. Vanvremenski majstor je iznenadio svog čuvara Patrika Gabarona kada je iskosa sa leve strane stravičnim udarcem levom nogom poslao neodbranjiv udarac u golo Tomasa Strakoše.

Atalanta je Rimljanima prepustila loptu i strpljivo sačekala svaku njihovu grešku, a teško da postoji tim u Italiji koji na ovako ubojit način koristi propuste gostiju. Lacio će žaliti za nekim situacijama u kojima je mogao makar do još jednog gola, ali večeras pre svega nije uspeo da pronađe način kojim bi zaustavio protiv udare gostiju iz Bergama. Atalanta u narednom kolu dočekuje Kaljari, koji će biti u situaciji da oseti snagu Gasperinijevog tima, dok će Lacio dočekati silni Inter s namerom da izbegne drugi vezani poraz u derbijima.

SERIJA A - ZAOSTALI MEČEVI : 1. KOLA

Sreda

Benevento - Inter 2:5 (1:4)

/Kaprari 34, 76 - Lukaku 1, 28, Galjardini 25, Hakimi 42, Martinez 71/

Udineze - Specija 0:2 (0:1)

/Galabinov 29, 90+4/

Lacio - Atalanta 1:4 (0:3)

/Gosens 10, Hatebur 32, Gomez 41/



Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara