FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Vaga neprijatelj milionera: Ako želimo uštedu praznična slanina po bokovima nije dozvoljena

Vreme čitanja: 2min | čet. 28.12.23. | 17:55

U Dortmundu će za početak kažnjavati višak kilograma, a onda i višak grama

Jasno je ko se neće nimalo opustiti tokom praznika, barem kada je reč o kulinarskim đakonijama. Nije se osmostruki šampion Nemačke proslavio prethodne jeseni petom pozicijom u Bundesligi, ali se domogao prvog mesta u grupi Lige šampiona, a na Vestfalenu pokušavaju da na svaki način pospeše igrače da u dobroj formi dočekaju start drugog dela sezone 13. januara.

Rukovodstvo Borusije Dortmund u dogovoru sa trenerom Edinom Terzićem odlučilo je da svaki potencijalni višak kilograma na prozivci drugog januara kazni novčano, a detaljnije je o tome govorio belgijski desni bek Toma Menije.

Izabrane vesti

"Pred odlazak na zimsku pauzu Edin nas je obavestio o zajedničkoj odluci njega i uprave da ćemo biti kažnjeni sa po 1000 evra za svaki kilogram viška dobijen tokom Božića i Nove godine. Izmereni smo 20. decembra i rečeno nam je da istu kilažu moramo da imamo i drugog januara. Ko se tada pojavi sa viškom, za njega će se potencijalno novo debljanje kažnjavati sa 1000 evra po gramu", smeškajući se kaže Belgijanac.

Menije kaže da je slična praksa u klubu postojala i pre nekoliko godina, napominjući jedan ekstremniji slučaj

"Neću reći ko, ali jednog igrača su kazne tada izašle preko 10.000 evra. Ako želimo uštedu praznična slalnina po bokovima nije dozvoljena. Ako smo predebeli moraćemo solidno da platimo. Brzo nakon prozivke krećemo u Španiju na pripreme, ako neko tamo ode s viškom čeka ga pakao, moraće da učini sve da smrša u tih sedam, osam, dana", ponovo kroz osmeh,ali uz dozu opreza govori 32-godišnjak.

Prvi duel po povratku sa zimske pauze, igraće Dortmund 13. januara protiv Darmštata, a već od sredine februara kreće i nokaut-faza Lige šampiona i dvomeč protiv PSV-a. Podsetimo, tim Edina Terzića nije trijumfovoa na poslednjih šest takmičarskih utakmica pred zimsku pauzu.



tagovi

Borusija DortmundToma Menije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara