Vagner Lav (levo) u dresu Korintijansa (©AFP)
Vagner Lav (levo) u dresu Korintijansa (©AFP)

Vagner Lav ulazi u petu deceniju, a i dalje ga žele prvoligaši

Vreme čitanja: 2min | sub. 06.01.24. | 15:45

Legendarni brazilski napadač je potpisao jednogodišnji ugovor sa Atletiko Gojanijenseom

Neverovatan je Vagner Lav. Dobro, nije tajna da je rok trajanja fudbalerima u Južnoj Americi znatno duži nego u Evropi, ali pomalo nestvarno zvuči da neko ko je zagazio u petu deceniju može baš da igra ozbiljno u najjačem tamošnjem prvenstvu. Tu je Lav da nam dokaže da jeste, nekadašnji centarfor CSKA Moskve je potpisao jednogodišnji ugovor sa povratnikom u Seriju A Atletikom Gojanijenseom.

Lav će 11. juna proslaviti 40. rođendan, ali još nije izgubio želju za takmičenjem na najvišem nivou. Dokazao je to i tokom minule godine, odigrao je čak 33 od 38 mečeva u Seriji B za Sport Resife, postigao je 11 golova i zabeležio tri asistencije. Nije to Sportu bilo dovoljno da izbori promociju, za jedan poen je ostao upravo iza Atletiko Gojanijensea, koji se sa četvrtog mesta domogao Serije A. Pored njega, plasman u elitu su izborili Vitorija, Žuventud i Krusijama.

Izabrane vesti

Biće ovo Lavu čak 12. klub u karijeri. Nju je otpočeo još 2002. u Palmeirasu, potom je igrao još za CSKA, Flamengo, Šandong, Korintijans, Monako, Alanju, Bešiktaš, Kajrat, Midtjiland i od leta 2022. Sport. Za reprezentaciju Brazila Lav je odigrao 20 mečeva i postigao četiri pogotka.

U prethodne dve decenije sjajni golgeter je osvojio pregršt trofeja. Najviše u Rusiji, četiri puta je sa Armejcima bio prvak, a u još šest navrata je osvajao kup. Sa CSKA je 2005. podigao i pehar Kupa UEFA, osvojio je duplu krunu u Kazahstanu sa Kajratom, kao i titulu sa Korintijansom. U riznici Lav ima i pehare Kupa Danske i Kupa Kine, te dve Kopa Amerike sa reprezentacijom.



tagovi

Brazil 1Vagner LavAtletiko GojanenseSport Resife

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara