©Reuters
©Reuters

Vaha oterao zvezde i stvorio moćan tim, Maroko demolirao Gvineju Bisao (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 07.10.21. | 00:08

Ubedljivih 5:0 protiv direktnog konkurenta za prvo mesto u grupi I

Vahid Halilhodžić je podigao ozbiljnu prašinu u Maroku odlukom da iz reprezentacije odstrani četvoricu ozbiljnih zvezda državnog tima Hakima Zijeha, Nusara Mazrauija, Adela Tarabta i Amina Harita, ali je večeras jasno da je napravio pun pogodak. Stvorio je ozbiljan i kompaktan tim, koji je u Rabatu demolirao najozbiljnijeg konkurenta u grupi I afričkih kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, Gvineju Bisao,  i napravio veliki korak ka narednoj rundi takmičenja - 5:0 (2:0).

Marokanci su bukvalno demostrirali silu u svom glavnom gradu. Potpuno su razbili protivnika, napadali svih 90 minuta i još jednom pokazali da su jedna od najboljih selekcija na afričkom kontinentu. Halilhodžićev tim je konstatno vršio pritisak na protivničke redove, dodavao gas i na kraju imao taj luksuz i da se poigrava sa protivnikom u drugom poluvremenu. Marokanci su večeras vezali 19. meč bez poraza, a ukupno osmi na kojem nisu primili gol.

Izabrane vesti

Protivnika su potpuno poremetili golovi Ašrafa Hakimija i Imrana Louze u prvom poluvremenu, dok su se u nastavku meča domaći igrači nadmetali u efektnosti. Napadač Kvins Park Rendžersa Ilijas Čair je u 49. minutu poslao projektil sa ivice kaznenog prostora u protivničku mrežu, dok je pravi spektakl viđen u 69. minutu, kada je golgeter turskog Hataja Ajub El Kabi uhvatio makazice na centaršut Adama Masine i četvrti put zatresao mrežu nemoćnog Džonasa Menesa.

Igrači Gvinije Bisao su morali da krenu svim silama napred, što je otvorilo prostora za kontranapade domaćina. To su Marokanci umeli da iskoriste i preko Munira el Hadadija postave konačan rezultat u 82. minutu utakmice.

Selekcija Vahida Halilhodžića ima maksimalnih šest bodova nakon dva odigrana kola, dva više od večerašnjeg protivnika, koji ima i meč više. Na trećem mestu je Gvineja sa dva boda, dok jedan ima četvrtoplasirani Sudan. Marokanci do kraja oktobarskog prozora gostuju upravo Gvineji Bisao (9. oktoba) i Gvineji (12. oktobar), a ukoliko nastave ovaj niz mečeva bez poraza biće nadomak overe prve pozicije u grupi.


KVALIFIKACIJE ZA SVETSKO PRVENSTVO, AFRIKA - DRUGA FAZA, 3. KOLO:

GRUPA I                                                                                                   

Sudan - Gvineja 1:1 (0:0)

/Teiri 72 - Bajo 56/

Maroko - Gvineja Bisao 5:0 (2:0)

/Hakimi 31, Louza 45+1, Čair 49, El Kabi 62, El Hadadi 82/



tagovi

Vahid Halihodžić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara