Žoržinjo Vajnaldum (Foto: Reuters)
Žoržinjo Vajnaldum (Foto: Reuters)

Vajnaldum hoće nazad u Premijer ligu, mogao bi u Arsenal

Vreme čitanja: 2min | čet. 09.12.21. | 18:00

Iskusni Holanđanin bi predstavljao veliko pojačanje za vezni red ekipe Mikela Artete, ali PSŽ tvrdi pazar

Kako prenosi Skaj Sports, Žoržinjo Vajnaldum je nezadovoljan statusom na Parku prinčeva i razmišlja o povratku u Premijer ligu. Pari Sen Žermen bi navodno da ga zadrži, ali u slučaju da promeni ploču, Holanđanin bi u januaru mogao da pojača redove Arsenala.

21.00: (1,70) Braga (3,90) Crvena zvezda (5,70)

Izabrane vesti

Stigao je u PSŽ minulog leta kao slobodan igrač, posle šest godina provedenih u engleskom fudbalu (pet u Liverpulu). Tako je postao deo istorijskog prelaznog roka u glavnom gradu Francuske, kako su uz njega bez obeštećenja stigli i Lionel Mesi, Serhio Ramos i Đanluiđi Donaruma.

Ramos se još čeka zbog povrede, Mesi je neizostavan u prvoj postavi, Donaruma uzima sve više prostora Kejloru Navasu, dok je Vajnaldum upisao 20 nastupa u dresu Svetaca, ali se samo 10 puta našao u startnih 11. Konkurencija za mesto u srcu veznog reda je prilično jaka, pa bivši igrač PSV-a, Njukasla i Liverpula mora za minute da se bori sa Markom Veratijem, Danilom Pereirom, Leandrom Paredesom, Anderom Ererom i Idrisom Gejom.

"Ne mogu da kažem da sam potpuno srećan, jer situacija nije onakva kakvoj sam se nadao. Ali to je fudbal i moraću da naučim da se sa tim nosim. Borac sam. Moram da ostanem pozitivan i naporno radim kako bi preokrenuo situaciju. Igrao sam puno prethodnih godina, uvek sam bio fit i igrao dobro. Trenutno je drugačije i moram da se naviknem. Radovao sam se novom koraku, a onda se ovo desilo. Veoma je teško", pričao je Vajnaldum u oktobru za holandske medije.

Kao potencijalna destinacija se nameće Arsenal. Četa Mikela Artete je katastrofalno počela sezonu, a onda se magično uzdigla. Ipak, ponovo je upala u loš ritam, pa je samo jednom slavila na poslednje četiri utakmice. U centralnom delu veznog reda Španac se oslanja na Tomasa Partija i Alberta Sambija Lokongu, dok za Granita Džaku i Mohameda Elnenija ima sve manje mesta i utisak je da su bliži odlasku iz kluba nego ostanku i nekoj ozbiljnijoj ulozi.

Zato bi Vajnaldum predstavljao idealno pojačanja, zajedno sa Artetom i Partijem bi mogao da oblikuje talentovanog Lokongu, ali bi i na takmičarskom planu igrač takvog iskustva bio od velikog značaja za ekipu.


tagovi

Zimski prelazni rok 2022Žoržinjo Vajnaldum

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara